/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πατρίδα μου Χαίρε.

 Εκ διαμέτρου,
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
Θ.Κολοκοτρώνης

11 σχόλια:

  1. ειχε πει και αλλα Α[καλυτερα να μας ακουνε παρα να μας βλεπουνε]στο καμπο του αργους ειχε βαλει πισω στα αλογα κλαρια για να σηκωνεται σκονη και να νομιζουν οι τουρκοι οτι ειναι πολλοι.Β[απο το στομα σου ως τον κωλο σου,δεν μπορεις να μαθεις την αληθεια.]ειχε πισω ενα σπυρι κι ολοι του λεγανε διαφορετικα.αλλος οτι ειναι σαν στραγαλι αλλος σαν καρυδι αλλος σαν μηλο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παντα θα υπαρχει το αντιθετο,απο την αμερικανικη επανασταση του 1776 μεχρι και στην ρωσια υπηρχε το 1941 στρατος που πολεμουσε στο πλευρο των κατακτητων.αλλα και πριν και μετα.οι αρματωλοι ηταν στην εποχη της τουρκοκρατιας κατι σαν τα ταγματα ασφαλειας της κατοχης.αλλα οχι βεβαια σε αυτο το χαλι.παντα υπαρχουν οι βολεμενοι.και μη τον θοδωρη και καποιους αλλους,οι γραικυλοι ηταν ετοιμοι τοτε να συνθηκολογησουν με τους τουρκους.ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και γιατι να ασχοληθει κι ο αλλος,αν εχει μαλιστα και οικογενεια κανει το κοροιδο.να περασουν τα παιδια καλυτερα.εχει διδαχτει κι απο την ιστορια ολα αυτα τα παραδειγματα,οτι αν πας με αυτους θα σε βαρανε οι αλλοι.και σιωπα αρα συναινει.εδω σημερα οταν αποδοκιμαζουν καποιον υπουργο βγαινει και λεει για αυγα φιδιων για σταγονιδια κλπ,οι ιδιοι προσπαθουν επειδη τους βολευει να αποπροσανατολησουν τον κοσμο και την νοημοσυνη του.και με ολα αυτα και μ αυτα αυριο η ιστορια θα γραψει τον γιωργη εθναρχη..θυμηθητε το αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΧΕΣ οχι απαραιτητα ΚΑΤΣΑΡΕΣ-μιας και το κουρεμα ειναι της μοδας αν καποιοι θελουν..να μας κουρεψουν η..να μας ξηρισουν,ειμαστε προθημοι να σταθουμε ορθιοι και σε σταση προσοχης για να μας φτανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -σημερα μαθαμε στο σχολειο οτι και 15 χρονοι πολεμησαν τοτε ενεργα εναντιον των γερμανων.και λογω αυτων των αντραγαθηματων ανεβηκαν καποια στιγμη σε υπατα αξιωματα.οσοι δυστηχως κουβαλουσαν σημειωματα μες στις πανες ανταμοιφθησαν λιγοτερο.ξυλο εξοριες αποκλεισμοι απο το δημοσιο βιο,και στο τελος ενταμοιφθηκαν απο την πολιτεια με 70 ευρω και τον τιτλο του αντιστασιακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...και πάλι δεν βγαίνουν τα χρόνια.Είναι γεννημένος το 1929 μέχρι το 42 είναι 13 χρόνια .Πότε τους πολέμησε και ενεργά μάλιστα, το 44 που έφυγαν...και 15 χρονών!!!Θα είχε πρόωρη ανάπτυξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -οταν κανεις γερναει ειναι φυσικο επακολουθο,οτι μαζι με καποια αλλα,να χανει καποια στιγμη και την αισθηση του χρονου.αλλα το ζητουμενο ειναι αλλου..οτι εμεις σαν μοντερνοι ανθρωποι να διχνουμε ανωτεροτητα και στις συγκεντρωσεις και παρελασεις...να τους ριχνουμε ροδοπεταλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -ολοι μας ξερουμε τον μυθο με τα ποντικια που κανανε συμβουλιο για πως θα απαλλαγουν απο την γατα.[να μην μπαινω σε λεπτομερειες]-εγω θα ρωτησω κατι αλλο.ας πουμε οτι την κυριακη γινουν εκλογες,και βγει το αλλο κομμα,τι πολιτικη προκειται να ακολουθησει.ασ μας διαφωτισει καποιος εμας τους μη βλεποντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -εγω ΠΑΣΟΚ δεν ειμαι..και επειδη βλεπω οτι τα γεγονοτα τρεχουν,ενα θα πω,οτι εφοσον ο γιωργης πριν δυο χρονια αποφασισε να βαλει τα μαλλια του με τα βατα,ασ τον αφησουν να τα ξεμπλεξει μονος του.δεν ειμαστε για παλληκαρισμους.δεν μιλω ατομικιστικα,εκφραζω τις ανησυχιες χιλιαδων ανθρωπων.ειναι σιγουρο οτι αν αλλαξει η κυβερνηση,αυτα τα ψιχουλα που λεγονται μισθοι και συνταξεις,τον δεκεμβρη η το γενναρη,θα αποδωθουν στους δικαιουχους τους.ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -εχω ακουσει χιλιαδες τραγουδια στη ζωη μου.και αρκετες εκατονταδες η θα μου αρεσαν,η δεν θα με αφηναν αδιαφορο.αυτο που μου ερχεται πρωτο στο μυαλο ειναι το [εχω κολλησει,του χρηστου παζη]σαν δευτερο μια συνθεση των πανουση και γρηγορη ψαριανου[του νυν βουλευτη]..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..εκλογες κομματα με φρουφρου κι αρωματα,διαδηλωσεις πτωματα μ'ανοιγμενα στοματα--ψηφοδελτια σταυρωνα κι ολη νυχτα καυ..να,στης βουλης τα εδρανα αχ και γω να εκλανα--υπουργεια τερατα γαμ...να κερατα,φεξε μου και γλυστρισα ως της γης τα περατα--στα σχολεια γαμ..α γραμματα σπουδασματα,του θεου τα πραγματα φτυστα τους καταμουτρα--πληρωμες χαρτοσημα φοροι γραμματοσημα,στο γα..σι προστιμα μαγκια κλανια κι αποστημα--μπατσοι αυρες ραμματα ξηγημενα πραγματα,τωρα στα γεραματα μαθε γερο γραμματα--

    ΑπάντησηΔιαγραφή