/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αναζητώντας Κροκανθρώπους

Ετούτο το βιβλίο - κι ας φανεί παράξενο - δεν είναι δυνατό να διωχθεί, γιατί ο συγγραφέας του από πάντοτε παλεύει για την ελεύθερη έκφραση, και το χει κατακτήσει το δικαίωμα τουλάχιστο για τον εαυτό του, πληρώνοντας αντίτιμο χιλιάδες χαμαλίκια.
Τυπώθηκε επίσης σε λιγοστά αντίτυπα και δεν πουλιέται στο εμπόριο, και όπου μοιράζεται, η τιμή που πληρώνεις ίσα ίσα καλύπτει το κόστος της αντιπαραγωγοπαραγωγής του. Όχι τον κόπο του εκδότη-συγγραφέα, ούτε τον κόπο
του μοιράσματος.
Όποιος θέλει μπορεί να το πουλά, αλλά χωρίς κέρδος.
Δεν είναι δυνατό να κατασχεθεί, διότι παρ’ όλα όσα πιστεύει ο συγγραφέας,
έχει και κάποια μέσα του ψυχή τυπωμένη στο χαρτί, και είναι δύσκολο να βρεθεί, και δεν κατάσχεται η ψυχή.
Και εξ’ άλλου αυτός που το γραψε τυχαίνει να είναι άγνωστος - ευρύτατα γνωστός. Και μια κατάσχεση θα τον έκανε ευρύτατα γνωστό χωρίς το "άγνωστος", και αυτό θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση, και δε συμφέρει στους κρατούντες, αλλά ούτε κι ο ίδιος δέχεται τη διαφήμισή του.
Τέλος, το βιβλίο τούτο θα περάσει ντούκου και δε θα γίνει ποτέ της μόδας, όσο ζει ο συγγραφέας του, αλλά και από μόνο του. Διότι είναι – θα λεγε κανείς - "εκτός τόπου και χρόνου" παρότι αναφέρεται σε τόπο και σε χρόνο, και απλοϊκά άτοπον. Ούτε καν δια της εις άτοπον απαγωγής αναγκαίων.
Δεν έχει σημασία πού θα διαβαστεί.
Τόσο το χειρότερο πού θα διαβαστεί.
Εξ’ άλλου είναι εκτός Νόμου. Όπερ σημαίνει πως είναι πέρα και πάνω από το
Νόμο. Και τον Νόμο τον απορρίπτει ως χυδαίο κι άχρηστο και τονε ξεπερνά.
Δεν είναι φτηνό παρά που η τιμή του ξεγελά. Δεν είναι καν "πορνό". Δεν
ασχολείται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως: άπλυτα παπάδων, τραβεστί, μπουρδέλα, Rock και τα τοιαύτα.
Όσον αφορά το κάθε τι και ότι, αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ, ως χαρακτηρισθέντας αλήτης και σχιζοειδής. Όχι συμφώνως τώ Νόμο. Ουδεμίαν σχέσιν έχει ο Νόμος μ’εμένα κι εγώ μ’ αυτόν.
Αλλά έτσι για το έτσι.
Γιατί πάντα αναλαμβάνω την ευθύνη του τι κάνω.
Και δε γίνεται. Το κάνω.
Αλλά αυτό αποδεικνύει πως Γίνεται !!!
Κάντο λοιπόν !

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ
Πατήστε εδώ χάμου για τα βιβλία Α και Β.

9 σχόλια:

  1. -ΚΡΟΚΑΝΘΡΩΠΟΙ-μοναδικος νομαδικος λαος,που η ιστορια του χανεται στα παληα χρονια πριν το 21[οχι το black jack]εμφανιστηκαν και στον κινηματογραφο στην ταινια litle venus[μικρες αφροδιτες].καποια σκορπια απομειναρια συναντιουνται σημερα στο συνοικισμο ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ εξω απο την παρδαλουπολη[κατι σαν λιμνουπολη μικυ ντοναλντ και ανηψια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..το [βιβλιο]της diamonts ειναι ετοιμο αλλα θα καθηστερησει γιατι δεν βρισκεται διορθωτης.οσοι το ειδαν σηκωσαν τα χερια.ο μονος που θα μπορουσε να βαλει καποια ταξη στα χειρογραφα,ειναι ο διασημος αιγυπτιολογος ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΖΑΜΠΟΛΙΟΝ ο οποιος μετεφρασε και τη γραμμικη β'.αλλα δυστηχως..μας εχει κι αυτος εγκαταλειψει προ πολλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..επισης και η ταινια ματαιωνεται[εδω δεν τα βρισκουν στον παναθηναικο και θα τα βρουν αυτοι οι πεντε.δυσκολο]ο ενας πλησιαζει τα ενενηντα,ο αλλος παιζει στο ενενηντα συν[plus].ο αλλος μαζευει σκουπιδια.και ο αλλος κανει οντισιον [μειοδοτικος διαγωνισμος]σε αλλοδαπες στη σπαρτη.σαν το come back toy δασκαλου.και μαλλον θα μεινη ο νιονιος μονος του.. να παιζει το κλαρινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΝΑΙ,ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΟΧΙ-πριν απο χρονια που ο κοσμος ηταν πιο αγνος,ερχονταν στο χωριο απο τα διπλανα οι νεοι,για να κατσουν σε καμμια ταβερνα.παρ οτι ηταν χρονια φτωχα,υπηρχε η πατροπαραδοτη φιλοξενια.οι ντοπιοι με πρωτοπορους τους λακκα και αραπη δεν τους αφηναν να φυγουν χωρις να τους κερασουν,και πολλες φορες τους πληρωναν κι ολο το λογαριασμο.ΕΠΟΧΕΣ.. ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..και ολες οι παληες ταβερνες ειχαν υπογειο[καταφυγιο]γιαυτο το λογο.δηλαδη για να μην προκαλουν και σκανδαλιζουν τους αλλους πελατες,οταν εκαναν μεγαλους λογαριασμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -ολα αυτα αποτελεσαν πηγη εμπνευσης για τον κωστα βαρναλη,που εγραψε το ποιημα΄/μες στην υπογεια την ταβερνα../και ιστορικα αποδειχτηκε οτι για να ερχοσουν σωγαμπρος εδω,ολο και καποιο κουσουρι θα υπηρχε..εχουν μεινη κατι κροκανθρωποι που αν ζουσε ο δαρβινος θα εγραφε..για την στασιμοτητα της εξελιξης..κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -τωρα για το πιο πανω.οτι δεν θελουμε να εχουμε παραλληλη σχεση με τον νομο,συμφωνω μεχρι αυτοι που ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ τον νομο να τον στρεψουν εναντιον ΜΑΣ.δεν ειναι ευκολα καποια στιγμη να αποφυγουμε αυτη τη σχεση,μικρης η μεγαλης η φευγαλεας διαρκειας.ας ρωτουσατε καποτε αν βρισκατε τον κοεμτζη για παραδειγμα.η καποιους αλλους που ειναι 15-20 χρονια μελλοθανατοι στις πολιτισμενες φυλακες της αμερικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -οταν ενας γραφει καποιο βιβλιο συγκεκριμενα με ιστορικα γεγονοτα της κατοχης η του εμφυλιου,καλο θα ειναι να τα γραφει ολα χωρις να κρυβει κατι.βεβαια οταν τα χρονια περνανε οι ανθρωπινες δυναμεις εξασθενουν,και λογικο ειναι να ξεχναμε μερικα πραγματα.αλλα σκοπιμα να μην γραφουμε για τους 34 που σφαχτηκαν σαν αρνια σε διπλανο χωριο,ειναι εκ του πονηρου.ειπαμε οχι το ενα παιδι,καλο παιδι,και το αλλο γαμω τη μανα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ,ΜΗΝ ΒΡΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.-οταν εισαι καποιων χρονων,το παιζεις διανοια,εχεις ζησει και στο εξωτερικο,και παραμενεις τοσο αστοιχειωτος που καποιος λεει για τον αγιο φιλιππα που εσφαξε το βοδι και το μοιρασε.και εσυ να νομιζεις οτι λενε για τον φιλιππα τον πατσιλιβα.ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή