/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ρούνε Λάρσον.

Ρούνε Λάρσον.Η μεγάλη ιστορία του Σουηδού.Μέρι Χάνουντελ.Αμερικάνα αυτή.Η Χάνουντελ λέγεται τώρα '' Μέρι Λάρσον''.Γνωρίστηκαν μέσα στο Σπάρταθλο ερωτεύτηκαν μέσα στο Σπάρταθλο και παντρεύτηκαν.Το 1988 ήταν η μοναδική φορά που δεν τερμάτισε η Μέρι ηοποία σε 11 συμμετοχές είχε 10 τερματισμούς κάτι πραγματικά πολύ σύσκολο να το πετύχεις όταν πρόκειται για τέτοιες αποσταάσεις.
Η Μέρι Χάνουντελ -Λάρσον είχε τρέξει τον Αύγουστο του 1988 τον υπερμαραθώνιοΣίδνεϊ- Μελβούρνη,1080 χιλιόμετρα μαζί με τις ..στροφές.Και τρία χιλιόμετρα πρίν τον τερμαρισμό,αν έχεις το θεό σου, την πάτησε το αυτοκίνητο συνοδείας κατά λάθος και τις έσπασε το ένα πόδι.
Μόλις ενάμιση μήνα μετά η Μέρι έρχεται εδώ στην Αθήνα και στέκεται στη γραμμή εκκίνησης.Όσοι την ξέρανε τρελάθηκαν,''μα τι κάνεις κορίτσι μου ; με σπασμένο πόδι;...''Κουτσαίνοντας ξεκινάει το Σπάρταθλο.Δεν μπορούσε να περπατήσει καλά καλά και έβγαλε το θηρίο 150 χλμ μέχρι να εγκαταλείψει.Με σπασμένο πόδι 150 χλμ και έκλαιγε ασταμάτητα διότι δεν έφτασε στον τερματισμό..Φοβερή μορφή.Τρομερή θέληση.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, κι αφού είχε παντρευτεί το Ρούνε Λάρσον, είχε μόλις γεννήσει το παιδί τους η Μέρι.Ένα δυό μήνες μετα τα γεννητούρια και σηκώνονται να έρθουν στο Σπάρταθλο από τη Σουηδία.Τέτοιο πάθος.Θές να τρελαθείς τελείως.Κάθε 4 χλμ υπάρχουν στο Σπάρταθλο σταθμοί για τους αθλητές.Υπάρχει εκεί τροφή, νερό, αναψυκτικά και προσωπικά είδη των συμμετεχόντων.Ε...η Μέρι σταματούσε σε σταθμούς βοήθειας  για να θηλάσει το νεογέννητο.Και μετά συνέχιζε τον αγώνα της...Τέτοια αγάπη και προσμονή για τον αγώνα της χρονιάς το Σπάρταθλο.

Πηγή: Ο Βασίλης Γαλούπης γράφει στην εφημερίδα ''Φίλαθλος'' ως ΝΤΟΠΕρμαν.


4 σχόλια:

  1. ολοι αξιζουν το θαυμασμο μας για την υπερπροσπαθεια που κανουν.και πιο πολυ μια μεγαλη μορφη του τοπου μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ-1996-2011.6 κυπελλα.δεν ειναι και λιγα.καλη συνεχεια και παντα τετοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΟΖΕ ΜΙΛΑ-καμερουν.οταν εισαι 42 χρονων το 1994 και παιζεις σε μουντιαλ μαζι με πιτσιρικαδες αξιζει να γινεται αξιον λογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. NICK GALLIS-ο ανθρωπος που ηρθε και αλλαξε το μπασκετ στην ελλαδα.ενταξει και παιχτες ειχαμε και ομαδες. οι διακρισεις ηταν λιγοστες.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΟΜΗ [αρχες του 70 οι αγωνιστικες μερες κανονιζονταν στην πορεια οχι στην αρχη του πρωταθληματος.]οπως ειναι φετος με το ποδοσφαιρο δεν ξερεις ποτε και με ποιον θα παιξεις.κατι τετοια συνεβαιναν και τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή