Πέντε τηγανιές λαλαγγίδες ανταλλάσσονται με ένα κοφίνι κοκόσιες.
Μιά τραχτεριά κούτσουρα (απελέκητα) ανταλλάσσονται μ τρείς τραχτεριές σβουνιά από Γελάδα ή με έναν οβολιό.
Μιά τραχτεριά κούτσουρα (απελέκητα) ανταλλάσσονται μ τρείς τραχτεριές σβουνιά από Γελάδα ή με έναν οβολιό.
αμα δεν εχουν πετιμεζι η λαλαγκιδες δεν παιζω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερί αεροναυπηγικής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ένδοξη εκείνη περίοδο η μελέτη της αεροναυπηγικής ήταν άκρως ανεπτυγμένη στο πολυπράγμων χωριό. Πολλές άλλες επιστήμες μελετήθηκαν, αναπτύχθηκαν και τελειοποιήθηκαν τότε. Όσον αφορά την αεροναυπηγική με την μέθοδο της καθέτου εκτοξεύσεως στα πρώτα βήματα η προσπάθεια έγινε με την καύση αρκετών κυπαρισσιών που ενώ γέμιζαν την άτρακτο με καπνό και έκαναν τους αεροναυπηγούς να δακρύζουν δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η προσπάθεια όμως δεν εγκαταλείφθηκε. Μετά από εμπεριστατωμένη καταγραφή και μελέτη των επιστημονικών παρατηρήσεων διαπιστώθηκε πως επαρκούσε η διοχέτευση θερμού αέρα. Επίσης οι μελέτες απέδειξαν πως έπρεπε να χρησιμοποιηθεί δακτύλιος από καλάμι για την βάση και λεπτό άσπρο χαρτί για το θάλαμο. Ο χώρος καύσης έπρεπε να ήταν ελαφρύς αποτελούμενος από στάχτη εντός υφάσματος εμπλουτισμένα σε έλαιο της πέτρας (πετρέλαιο). Για να είναι εφικτή η εκτόξευση του οχήματος πιο ψηλά ο μηχανισμός καύσης έπρεπε να τοποθετηθεί δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση. Φυσικά την εποχή εκείνη η εξερεύνηση του διαστήματος δεν περιοριζόταν μόνο δια μέσου της μεθόδου αυτής. Έγιναν και προσπάθειες αποστολής, μη επανδρωμένου πληρώματος, τεράστιου χαρταετού από το ακρωτήριο της Δεξαμενής όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία (και όχι από το Ζορό όπως αναφέρει σχετικά αναγνώστης σε σχόλιο του).
Ότι σχετικό φωτογραφικό υλικό υπάρχει, παρακαλώ, ας αναρτηθεί για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.
και οι πρωτες επικοινωνιες γινονταν με τσουβαλι οπου πανω σε αναμμενη φωτια εκαναν σηματα καπνου.αυτη την πατεντα εφεραν ομογενεις απο αμερικη αντιγραφοντας την απο τους ινδιανους/cuntry men/
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι.Οι Αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν και μάλιστα πολλούς τρόπους και μεθόδους τηλεπικοινωνιών, μερικοί εκ των οποίων είναι πρόγονοι σημερινών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων π.χ οι Φρυκτωρίες (Πύργοι αναμετάδοσης οπτικών σημάτων).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιπρόσθετα δε οι Σπαρτιάτες ήταν οι πρώτοι που έδωσαν έμφαση όχι μόνο στη μεταφορά της πληροφορίας αλλά και στην ασφαλή μετάδοσή της (κωδικοποίηση-αποκωδικοποίηση με χρήση κυλίνδρων).
Ανάλογα δε ενεργούσαν και οι Αθηναίοι με μεγαλύτερη βέβαια επισφάλεια στη μεταφορά του μηνύματος -πληροφορίας( χρησιμοποιούσαν ασκιά).
σωστα και τα δελφινια εχουν δικους τους τροπους επικοινωνιας.εμεις μικροι ειχαμε παρει κλωστη αρκετων μετρων και μιλουσαμε με δυο σπιρτοκουτα στις ακρες.παντως αν απο την αρχαια εποχη υπηρχαν τα κινητα πολλοι πολεμοι θα ειχαν αλλη εκβαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήπαντως απο οτι θυμαμαι τον καλυτερο ηχο κινητου τον ειχε ο μακαριτης ο σγουρδας./το πυροβολικο το πυροβολικο αχ ποσο το αγαπω../
ΑπάντησηΔιαγραφήενταξει οι τραμπες αλλα τα κουτσουρα οταν τα ριξει κανεις στη θαλασσα βουλιαζουν δεν επιπλεουν.αμα δειτε τι βρωμια κυκλοφοραει και τι υποκοσμος στα πιο πολλα παραθαλασσια μερη της λακωνιας θα λετε οτι εδω οι βορειοι δημοι ειμαστε πιο αθωοι και απο το νοσοκομειο των παιδων.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να ηταν μονο αυτο εχουν διαπραχτει εκει και πολλες αιμομυξιες.και οταν συμβαινει αυτο διαταρασεται και αλλοιωνεται η πνευματικη ισορροπια των ανθρωπων για αρκετες γενεες.
ΑπάντησηΔιαγραφήsto perigiali to gliko..η μαλλον ετσι..στο ακρογιαλι το σκατο,μαυρο σαν καλλιακουδα,και εσυ με μια βερμουδα,εγλυφες παγωτο,-
ΑπάντησηΔιαγραφήoxi τραμπες ρε παιδια.αυτες τις κανουν οι γυφτοι στα γαιδουρια και μουλαρια.ειδικα αν ειναι ιταλικα με μακρυα μουρη δυσκολοξοδευτα τους φοραγαν 1 μετρο καπιστρι για να ξεγελανε.ΑΛΛΑΞΟΚΟΛ-ΕΓ-ΙΕΣ επρεπε να τις λετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήμια ιδεα θα πω δεν ειναι απαραιτητο να το δεσουμε κομπο.αφου εχουμε περισσευμα απο σβουνιες οικοσιτων ζωων μπορουμε να βαλουμε μερικα στρεμματα παπαρουνοσπορο,και να το ριξουμε για λιπανση.η ελιες και τα τριφυλια δεν εχουν τιμες.
ΑπάντησηΔιαγραφή..κανουμε και εναν αγιασμο μετα, και θα περασουμε το μηνυμα στον κοσμο οτι παμε με το ευαγγελιο.συν θεο καλη σοδεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήafto exei hi-definision spyro esy exeis nova
ΑπάντησηΔιαγραφή