/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ντοκουμέντο!!!

Το ντοκουμέντο των Μάγια αποκρυπτογραφήθηκε.
Σε ελεύθερη Πελλανιώτικη μετάφραση:
Αποστόλης Μπακής.
Ο Κλανιάς της Πελλάνας.
Βρωμάει το καμίνι.

5 σχόλια:

  1. -πολλα βρωμανε και το πραγμα και το μπαρουτι.αυτη η αρχαια επιγραφη ειναι αποδειξη της ελληνικοτητας της περιοχης.και δεν αμφισβητειται.βεβαια ο εκλιπων αν μας βλεπει σιγουρα θα αισθανεται περηφανος διοτι αφησε πολλους και αξιους διαδοχους.οπως και ΕΔΡΑ το ρασεικο αλωνι το οποιο για δυο λογους βγηκε στην εφεδρια.εφενος διοτι παλιωσε και κριθηκε ακαταλληλο[σαν το γουεμπλει]και αφετερου διοτι διπλα υπηρχε ο πορδοδιωκτης φιλιπποπουλος ο εξ αθηνων ο οποιος ηταν ανεκαθεν αντιθετος σε καθε προοδο και νεωτερισμο της περιοχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -διοτι η κλανια ειναι απαραιτητο κομματι της καθημερινοτητας.και μονο οι πεθαμενοι δεν κλανουν.ειναι και υγεια διοτι ανθρωπος που δεν αεριζεται μπορει να παει σκαστος.αν αεριζεται σε κλειστο χωρο μπορει να σκασουν οι αλλοι.βεβαια στα λεωφορεια και να αμολυσει κανεις καμμια κουφια περνα απαρατηρητος,γιατι ολοι νομιζουν οτι μυριζουν οι επιβαινοντες ασιατες.υπαρχει και εδω διαφορα,αλλο μια μουγγη μυρωδατη,κι αλλο μια τσαχπινα βροντερη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -οσο για τα κεραμιδια υπαρχει στην αρχαια διαλεκτο-το πλυνθοι τε και κεραμοι ατακτως ερρημενοι.και αν δεν τα ειχαν για σκεπαστρα τα ηθελαν για δυο αλλες μορφες χρησιμοποιησης.πρωτο,να ξυνονται στα οπισθια διοτι οσο μεγαλα νυχια να ειχαν δεν εφταναν εκει.και δευτερον τα ηθελαν για να κανουν αντιπολιτευση.αν καποιος πολιτικος δεν τους αρεσε,γραφαν το ονομα του πανω σε αυτα και ο πλειοψηφων στερνονταν εξορια.μαλλον καποιοι κακοηθεις θα ηθελαν το ιδιο για τον αποστολη αλλα επειδη ηταν της τοτε καταστασεως την γλυτωσε και αυτο το δειγμα της φωτο..πηγε στα ακυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -αυτο δεν ηταν απλο καμινι ηταν η υψηκαμινος της χαλυβουργικης.αλλα λογω των ημερων του πασχα ο συλλογος απανταχου κλανιαδων,ανακοινωσε οτι θα εχει αργια.πιστος στη παραδοση που λεει οτι..με πορδες αυγα δεν βαφονται[απλα πιτσιλιζονται]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΙΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ[ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟ]-παληα στα αριστοκρατικα σπιτια κατω απο τα κρεββατια υπηρχαν σωληνες που εβγαιναν απεξω.οι λεγομενες κλανιερες[κατι σαν τους σημερινους εξαεριστηρες]σιγα σιγα καταργηθηκαν λογω οτι δεν τις προεβλεπαν τα σχεδια των μηχανικων.ισως και οτι επειδη μπηκαν καλωδια ρευματος καλοριφερ κλπ.και μπορει να στραβωσει το πραγμα και να γινει κατι απο βραχυκυκλωμα εως εισροη διοξειδιου του ανθρακος..και τεζα μετα ο καμπουρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή