/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αρχαίο Κείμενο.

Ο Χρήστος Νταβέλης κ ο Κακαράπης.
Λόγω Ιστορικής Σύγχυσης οφείλουμε να πληροφορήσουμε τους φίλους της Ιστορίας προκειμένου να ξεδιαλύνει- ταυτοποιήσει-κάνει κέρματα.

1.Ο Χρήστος Νταβέλης και το πρωτοπαλίκαρό του Κακαράπης έδρασαν στην Ρούμελη τον 19ο αιώνα;

2.Οι συνώνυμοι Χρήστος Νταβέλης και  Κακαράπης έδρασαν στην Πελλάνα στο τέλος του 20ου αιώνα;

15 σχόλια:

  1. παραγωγα των ανω ονοματων.ΚΑΡΒΕΛΗΣ λησταρχος που τον επαιζε ο καλογηρου στην ταινια του ψαλτη λιγνος και ψευταρος.ΒΑΜΒΑΡΑΠΗΣ συμεων,ποδοσφαιριστης του αιολικου μυτιληνης στη 10ετια του 80.ΜΠΟΥΡΑΡΑΠΗΣ μεγας ποτης αντοχης απο νοτιο λακωνια μετα τον πολεμο.ΑΡΑΠΗΣ διεθνης ορος της γραμματικης που τον συνανταμε αλλοτε σαν ονομα η ουσιαστικο η επιθετο η τραγουδι η ζωγραφικη...κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟς-μια βλα ωρε μια βλα μια βλαχα μια παληοβλαχα,μια βλαχα μια παληοβλαχα,και του νταβελη η μανα.πετρα την πετρα περπατει,λιθαρι το λιθαρι,μην την ραχνιασει ο κουρνιαχτος μην τη μαυρισει ο ηλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -o νταβελης [χρηστος νατσος 1832-1856]μεχρι τα 24 του τα ειχε ζησει ολα.ξεκινησε απο παπαδοπαιδι,εμπλεξε με μοναχες με κορες παπαδων με ιταλιδες αριστοκρατισσες,βγηκε στο βουνο,ειχε αντιζηλιες με συντροφους του,και αυτο ηταν η αρχη του τελους του.[πληροφοριες στην wikipedia]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ-ο νταβελης ηρθε σε αντιζηλια για τα ματια μιας ιταλιδας με το πρωτοπαλικαρο του ΜΕΓΑ,ο δευτερος εγινε χωροφυλακας [κατι σαν το σημερινο τμημα εσωτερικων υποθεσεων]και στο τελος αλληλοσκοτωθηκαν οπως ητν φυσικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -απο την ΝΑΣΑ και το αστεροσκοπειο Αθηνων ανακοινωθηκε οτι ανακαλυφθηκε πλανητης εκτος Ηλιακου συστηματος,που ονομαζεται Κοπρονικος Π2 και κατα μια εκδοχη ειναι το διδυμο αδερφακι της πελλανας,γιατι κατι οντα που ζουν εκει μοιαζουν η ειναι κλωνοι των εδω,οπως παραδειγμα ο γυιος ενος απο τους παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -ολοι μοιαζουν σαν κουκια που εσκασαν..και ο μονος που δεν εχει ταιρι σωσια η κλωνο σε αυτους τους δυο πλανητες και ακολουθει μοναχικη πορεια χαμενος στο διαστημα ειναι..ο προπονητης με το ποδηλατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΑΠΗΣ.-διεθνης ορος με πολλες σημασιες.αν κοιτουσαμε στις στερνες τοτε που ειμαστε μικροι μας φοβεριζαν οτι μεσα ειναι ο αραπης.[πανταχου παρων].τον διαφημισε κι ο ζαμπετας στα τραγουδια του.εγινε εμπορικος ορος διοτι τον μετακομισαν απο την αφρικη στην αμερικη αφενος γιατι χρειαζονταν για τις δουλειες των πολιτισμενων[πονηρων]και αφετερου να πιασουνε και ρατσα.και στην αφρικη εμειναν τελικα τα δυο ακρα αντιθετα,οι ΜΑΣΑ-Ι που δεν μασανε,και οι ΠΥΓΜΑΙΟΙ κοινως ΝΟμιστερακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..ειδικοι στο να καταστρεφουν σαπουνια γιατι ουτε ασπριζουν ουτε φευγει μια αποφορα που εχουν.οχι βεβαια το κακο των ασιατων,αλλα καποια οσμη διαφαινεται στον οριζοντα,τωρα πως τους βαζουν και παιζουν σε τσοντες..αλλο θεμα αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -θα πλενονται με σαπουνι GAMAY ως φαινεται.ασχετο τωρα με τα πανω.παρουσιαστηκαν ινδιανοι στο χωριο.εναν πιτσιρικα ειδανε.τωρα απο τη φυλη,η ρατσα να ειναι.ο δαρβινος δεν ζει για να το ψαξει.η κιβωτος του ΝΩΕ μονο δεν εχει περασει απο εδω.αλλα δεν ξερεις καμμια φορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..γιατι στις πλημμυρες του 97.στη ΛΑΡΣΑ ειδανε καραβι στην εθνικη.πολλοι νομιζαν εξω απο τραπεζα,αλλα τελικα ηταν η οδος προς θεσσαλονικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -δεν πιστευω πια να βαλουν το αγροτικο του φασ να συμετεχει στις επικινδυνες αποστολες,ετσι θα το βγαλανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ-εγινε κι αυτο στη σπαρτη. αλλα τα μαθαινουμε βλεπεται με καθηστερηση.ο συζηγος κοιμοταν ολογυμνος στο μπαλκονι η συζηγος με ιδια περιβολη μεσα στο σπιτι,και μπηκαν στον πειρασμο και τους ληστεψαν,αλλα δεν μπηκαν στον πειρασμο να τους κανουν και τιποτα αλλο..και εδω ειναι το πρωτοτυπο της ιστοριας...συνεχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..παντως πρεπει να ηταν ληστες με λογικη.διοτι η γυναικα δεν βλεπετε με ρουχα φαντασου και χωρις..παντελης ελλειψη μυαλου εχει το ανδρογυνο σε αυτη την περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. -και τι να τους παρουνε δηλαδη,εκτος απο κανενα φραγκακι, μονο εκεινο το σπιτακι εχουνε..αφου και το λαδι η εκκλησια τους το δινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -τελικα δεν τους εκλεψαν γιατι σοκαριστηκανε που τους ειδαν γυμνους και φυσικα το βαλανε στα ποδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή