/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αα









1 Αβάρα 11 Ακουμπέτι 21 Αμόλατο-τη 31 Ανασκουμπώθηκε
2 Αβουτούλωτο 12 Αλάργα 22 Άμπακας 32 Αναφουφουλιάστηκε
3 Αγγούσια 13 Αλετροπόδα 23 Άμπουλας 33 Αναχαράζει
4 Αγκιά 14 Αληκόντησε 24 Αναγλιμόνης 34 Αναχάρχαλος
5 Αγκονάρι 15 Αλητρόκας 25 Αναγρημπόθηκε 35 Αναχλό
6 Αγκουσεύτηκε 16 Αλληχλόησα 26 Αναδείτηκε 36 Ανεμοβλοημένος-νη
7 Αγλέουρας 17 Αλμπάνης 27 Ανακαψίλα 37 Ανεχόρταγος
8 Αγόϊ 18 Αλουπόχωνι 28 Ανακλανίζεται 38 Αντάρα
9 Αγωγιάτης 19 Αμανάτι 29 Αναμπουμπούλα 39 Αντικερατάς
10 Άζα 20 Αμδά 30 Ανάνταφλος 40 Αντικούφουρα








41 Αντραλαϊ 51 Απόπλυμα 61 Ασφακοκέφαλα

42 Απάγγιο 52 Αποσπερού 62 Αφόρμισε

43 Άπλερο 53 Αποσώθηκα 63 Αφριγκάσου

44 Απλοήθηκα 54 Αποφορά 64 Αχαμνά

45 Απλυτοβεδούρα 55 Αραβάνι 65 Αχάραγα

46 Απογιούρα 56 Αρναρίδι 66 Αχούρι

47 Αποκορωμένο 57 Αρτσίδι 67 Άψε

48 Αποκούμπι 58 Αρχιδοκάμπανο



49 Απόπαγνα 59 Αρχιδομάντρι



50 Απόπατος 60 Αστρέχα











Μπορείτε να δίνετε και παράδειγμα όπως:πήγε για να ποτίσει τον έπιασε ένα νερό έγινε αρτσίδι.

18 σχόλια:

  1. Αρίδα ( Τέντωσα τις αρίδες μου )
    Αρίδι ( Ανοίγω μία τρύπα με το αρίδι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρατος ( Άρατος έγινε από τον φόβο του )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί ( Η υφάντρα αφού στερέωσε το πίσω αντί γύρισε τον σφίχτη, τύλιξε το πανί στο μπροστινό αντί και τέντωσε το στημόνι )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αβέρτα
    αγ(κ)λέουρας
    αγάλι-αγάλι
    αγιάζι
    αγνάντια
    αλαφιασμένος
    αμέτι - μουχαμέτι
    αναπιάνω
    αντάμα
    απαυτώνω
    αποίκου
    απίστομα
    αποσταίνω
    αρίδα
    αρίδι
    αρλούμπα
    αρούκατος
    Ασουλούπωτος
    αστρίτης
    αυγατάω
    αφαλαρίδα
    αχαϊρευτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχαλου,γυρωδιακονιαρισμα,ανεμοτζατζουλο[η diamond doogs του χωριου οταν γυριζει]κοντοχαλη,καλιαρντα χαλεματα[πονηρα κουνηματα]πρεσβεια της κανουλους[τα ουρητηρια για ορθιους πιο πολυ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαντραγορας[για προχωρημενους]φυτο που προκαλει υπνο σε διαρκεια και σε βαθος.το ριχνουν στο ποτο του πατερα και μετα ξεπορτιζουν ησυχα μανα και κορες και ουτε γατα ουτε ζημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ροσολιμαντε,ψαμοσκελου,γιδοτεκνοσυντηρητη,κουραβελτα,νταλκαρετεκνο,πομπινο-φραπε,σερμελα,φλοκαρω,αβελω μπιεσμαν,τζασω στο ρουναδικο για ρεβι.αβελε κουραβελε και κουραβελα νακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ γυρω γυρω να ερχεται και μεσα να μην μπαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οτι μπαινεις ευκολα, αλλα το δυσκολο ειναι να βγει,γινεται εκατεροθεν συνηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ιστορικα προσωπα.ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ.ο πρωτος καουμποι της περιοχης.κατι σαν τον buffalo bil.μπορουσε μονος του να φυλαει αμετρητα γελαδια χωρις να του φευγουν.οταν αλλοι εχουν ενα σωρο φυλακες.αυτος ειχε και το χαρισμα να τα φτανει στο τρεξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΑΞΗ.οταν εχεις αρκετα χρονια στην καμπουρα σου,που τα εχεις ζησει στο εξωτερικο.αλλα βοδι πηγες μοσχαρι γυρισες.και κοιμασε και με τα τσαρουχια,δεν τα εχεις καλα με κανεναν δικο σου και βριζεις ολο τον κοσμο.ολοι σε στερνουν στα τσακιδια και περνας και ξυνουν ..μεχρι εκει που φτανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΘΑΤΣΕΡ-τεως σιδηρα κυρια που εγκατελειψε τον τοπο λογω αλλαγης του πολιτικου και οικογενειακου σκηνικου[μεταπολιτευση]αλλα που δεν μας ξεχναει[φαγανε ψωμακι].και επειδη μονο εδω προσπαθει να περναει τις οποιες αποψεις της.για να φαινετε οτι κανει κατι.θα παραδιδει μαθηματα θρησκευτικων και κοινωνιολογιας.διοτι εμεις τα ξερουμε λαθος οπως φαινεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ-να εισαι αφραγκος μια ζωη.να μην εχεις βαλει μια πετρα πανω στην αλλη.να ζεις λαθραια εδω και εξω.να εισαι ολο θεωρια και συν των παραπανω ολοι να διαφωνουν με τις αποψεις σου.εστω και απο αντιδραση.και εσυ να υποστηριζεις την πλουτοκρατια και το κεφαλαιο τοτε το πραγμα αν δεν ειναι εκ του πονηρου χριζει ψυχιατρικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αναζητειται αμερικανικο bοulldog που δεν εχει δωσει σημεια ζωης τελευταια και μαλλον χαθηκε στην περιοχη του σχολειου.ο ευρων δεν αμοιφθησετε οικονομικα αλλα μονο ηθικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αναρωτιουνται πολλοι αν η βορδωνια πηρε την ονομασια της απο την λεξη βουρδουνι που κατα την πελλανιωτικη ορολογια παει να πει.κοψιμο.αν ειναι ετσι θεωρειται αποικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ-ανθρωπος με στενους δεσμους με το χωριο και ενασχολουμενος με τα δημοσια πραγματα δηλωσε στις 6/1/2011 για νεο με νοημοσυνη καιτεχνικες γνωσεις,οτι αμα ητανε ετσι ..οι αναρχικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΑ-οταν κραταει πολυ σε δειαρκεια.αλλιως οταν φορας τα ρουχα σου και φευγεις λεγεται ξεπετα.και απλα ξαναμοιραζεις την τραπουλα..ειδικα αν εχεις και αλλα στοματα να θρεψεις..θα δρεψεις δαφνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΥΠΑΡΧΩ-οταν ζεις 50 χρονια περιπου στην αθηνα,καθημερινα κανεις την διαδρομη σπιτι-δουλεια-σπιτι-η μονη σου διασκεδαση ειναι η τηλεοραση και ερχεσαι και δυο-τρεις φορες το χρονο εδω και διχνεις οτι εχεις γινει πολυτεχνιτης γιατρος δικηγορος μηχανικος καθηγητης..και καθοδηγητης..και σου λειπουν 99.999 ευρω για να γινουν 100.εισαι αρχηγος.ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή