/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Πελλανιώτες Φάλαινες Αμμοχάλικα.

  Οποιαδήποτε αναμέτρηση μαζί τους υπήρξε μάταιη.
  Άραγε θα βρεθεί κανένας να τους στομώσει;
  Ο ιστορικός του μέλλοντος στο  "Βίοι παράλληλοι" θα γράψει:
  -Οι Φαγάνες από την Πελλάνα;
  -Οι Βορινές Καταβόθρες της Λίμνης Τάκα;
  -Οι Μάγκες με τα χάρτινα καπέλα;

56 σχόλια:

  1. Οποιοσδήποτε αναγνωρίζει κάποιους από τους παραπάνω ας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτος που εδωσε την φωτογραφια ισως μπορει να βοηθηση.στο καστορι πρεπει να ειναι τραβηγμενη.τελη 50 με αρχες 60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ονοματα φαγανες και καταβοθρες εχουν κατωχειρωθει,μελη ειναι ο θανος το ντερεκι,ο μπιλυς ο πηγαινελας,ο ντινος και ογιαννης οι μακαριστοι,και μερικοι εκτακτοι του εσωτερικου και εξωτερικου.αρα καλυτερα να ονομαστουν με οτι εχει σχεση με ανατιμησεις[καπελλα].διοτι εκεινα τα χρονια αλλαζαν συχνα οι μοναδες βαρους και οι ισοτιμιες νομισματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι τελευταιοι νεατερνταλ.η αλλιως οι κατοικοι των περιβολιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SOU-BAROU μαρκα αυτοκινητων που πηραν το ονομα τους προς τιμη κατοικων κοντινου χωριου που πρωτοι καταλαβαναν οτι τα τετραποδα δεν τρεχουν ικανοποιητικα και εφαρμοσαν την πρωτοτυπια να τα ραντιζουν με βενζινη για να επιταχυνουν καλυτερα.ηταν τα πρωτα πυραυλοκινητα μιας μονο χρησεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ του χωριου.ο ηλιας καταγομενος μαλλον απο τουρκια.ο πρωτος που ειχε εφευρει το συμφωνο ελευθερας συμβιωσεως[house in]αρκετα χρονια πριν.ενω σημερα αρκετα ετεροχρονισμενα ηρθε παλι στην επικαιροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. WESTERN UNION ρασσιας-πανταζελος οε.μεταφερουμε με ασφαλεια τα χρηματα σας σιγουρα και εγγυημενα,πριν απο εσας για εμας.ειδικοτητα μας ναοι εξωκλησια και πολυπληθεις χωροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μετενομαζεται η αλευρου σε cillicon valley λακωνιας. ο μεγαλυτερος οικονομικος οικισμος του νομου.το ταχυτερο αναπτυσσομενο μερος με vip κατοικιες διαμερισματα καμπανες και ανεβασμενο οικονομικα πληθυσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..εκει ειναι μονο ρεπουμπλικανοι και δημοκρατικοι στα προτυπα των ΗΠΑ.δηλαδη στους δυο τριτος δεν χωραει.προηγμενη τεχνολογια του μελλοντος.που ξεκιναει απο αυτο το μικρο κομματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φρουστου-φρουστου το φουστανι φτασαν κι οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ιδιωτικη εταιρια οικονομικων παροχων και διευκολυνσεων.εκει που οι τραπεζες σηκωνουν τα χερια εμεις κατεβαζουμε τα παντελονια.ΟΔΟΣ αρματωλων και κλεφτων..ΤΗΛΕΦΩΝΟ....413545.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ υψηλης αρχιτεκτονικης.ο γερο αποστολης,που εκτος των αλλων ηταν ο πρωτος παγκοσμιως που τα κεραμιδια του σπιτιου του ηταν στηριγμενα χωρις ταβανι με συνεπεια το σπιτι με ενα λαστιχο στην κορυφη και χωρις θερμοσιφωνες και καζανακια να μετατρεπεται αυτοματα σε πισινα.με αποτελεσμα να το επισκεπτονται πολλοι πρωτευουσιανοι.καιπου μπροστα του οι πλαζ του φαληρου και της ζεας ηταν πολυ πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕΦ.πως γινεται να μαγειρευεις ξενα κοτοπουλα και να καταφερνεις να εχουν την ιδια γευση και νοστιμια με αυτα της δικης σου παραγωγης.και να μην τα ξεχωριζεις ουτε εσυ στη γευση.συνταγες που πετανε σπιθες δηλαδη.γιαυτο ολα σημερα ειναι ψευτικα και ολοι οι ασχετοι γραφουν συνταγες μαγειρικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ στις ιατρικες ανακαλυψεις.σε συνεργασια με αλλους απο γειτονικα χωρια ανακαλυψαν πως το παντελονι να γινεται αντισκοινο,με τον να κοιταζει συνεχως ψηλα.και πως δεν χρειαζεται,τα εργαλεια να τα ατσαλωσει κανεις σε σιδερα,για να καμαρωνουν υπτιως.απο εκει εβγαλε και η τροχαια το κρατατε αποστασεις.το αντιδοτο για να πεσει ο διακοπτης ειναι να συνδεθει σε μπαταρια αυτοκινητου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...ο δευτερος τροπος για να αποφυγει καποιος τον πριαπισμο ειναι..παιρνουμε μια κατσαρολα και ριχνουμε μεσα 1 μπουκαλι καλουα 1 γκραν μαρνιε και 1 μπειλις φτιαχνουμε ετσι Β52. το αναβουμε και το ριχνουμε πανω στον ανηψουντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μια φορα και εναν καιρο ηταν ενας γερμανος ενας αμερικανος και ενας αυστραλος που τσακωνονταν συνεχως για το παραμικρο και παλι απο αναγκη ηταν παρεα λογω στενοτητας χωρου και επιλογων.ετσι εγιναν παραδειγματα προς θυμιση.ενω ο λογος και η αιτια των τσακωμων ηταν οτι γεννηθηκαν στο ιδιο μερος αλλα μεγαλωσαν χωριστα.σε διαφορετικα εδαφη.απο εδω εβγαλε συμπερασμα ο γαλιλαιος οτι η γη κινειται και οχι ο ηλιος[πελλανα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συγχωριανος τραγουδιστης με 2-3 εμφανισεις το χρονο [σαν τον καζαντζιδη]ειναι προσκεκλημενος να βραβευτει απο το MAD MUSIC AWARDS 2012.σαν μεγαλο ταλεντο.ετσι γερα να τους αλλαξουμε τα φωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολυ δεν θελει ο ανθρωπος,απο απλος εισπρακτορας..να γινει μεγαλεξανδρος..να γινει αυτοκρατορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΙΠΟΡΤΟ [duble door]οταν ζεις σε ενα κρατος εκατομμυριων,δεν εχεις παρεβρεθει σε ορθοδοξη βαπτιση,καποια στιγμη ερχεσαι στα πατρια εδαφη και επειδη λογω καλοκαιριου ανεβαινει η αδρεναληνη σε παντρευουν με delivery,και χωρις προηγουμενως να γνωριζεις το ατομο.ξαναπας πισω σου καθεται ενα λαχειο στραβο,και εχεις δυο γυναικες σαν τους μορμονους,αποτελεσμα η πρωτη να επαναπατριζεται σαν τα θυματα του εμφυλιου,και εσυ να λεγεσαι κατα λαθος δον ζουαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΦΘΑΛΜΟ-ΑΠΑΤΗ,οταν εισαι νεος ολιγον ρεμπεσκες εχεις μια δουλιτσα και τυγχανει και βρισκεται καποια μεγαλυτερη,με μοναδικο προσον ενα σπιτακι και την παντρευεσαι,οσα χρονια κι αν περασουν εξαιτιας αυτου του σπιτιου θα βλεπεις την γυναικα σαν θεα και σαν καλλονη.αλλα το ασχημο θα ειναι να της κανεις φιλοφρονησεις μπροστα σε αλλους διοτι κατανταει ανεκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.οταν εχεις μεγαλη θεση αλλα μειονεκτεις γιατι στο τριτο ποτηρι γινεσαι αγαλμα,πηγαινεις στον χωριατη πατερα σου την μελλουσα συζηγο σου και αυτος ο απλος αγραμματος χωριατης κοντευει να παθει αποπληξια,ενα ειναι σιγουρο η δεν εισαι γυιος του η δεν εχετε τα ιδια γουστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΑΡΙΣΜΑ-παληα ο κωστας χατζης τραγουδουσε[εγω μιλω με τα πουλια,τον σπινο,τον κορυδαλλο..]σημερα υπαρχει ανθρωπος που μιλαει με τον γαιδαρο του και τον ακουσαν να του λεει να μην θελει συνεχεια λεφτα.ειναι περα ως περα αληθινο και τον ακουσαν αρκετοι.αμα περιπλανιεται κανεις σε πολλα μερη και εδω και εξω αποκτα και χαρισματα και μαθαινει και τεχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. δεν πανε και πολλα χρονια που σε διπλανο χωριο εγινε το τελειο εγκλημα.καποιος κρεμασε την συζηγο,και δεν ανακαλυφθηκε ουτε βρεθηκε αλλος αθωος να πληρωση.βεβαια ο ανθρωπος δεν ηξερε και εκανε βαρακια σε ενα δεντρο με σκοινι και ..την γυναικα σαν αρση βαρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ -γιατι να παντρεψει καποιος την κορη του με καποιον ενω ξερει εκ των προτερων οτι θα περασει σκυλινη ζωη,και να μην την κοψει κομματια και να την μοιρασει στα σκυλια.και στις δυο περιπτωσεις θελει να την ξεφορτωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-εισαι καλος τεχνικος εχεις ζησει εξω,και επαναπατριζεσαι,εισαι υποτιθεται υπολογισιμη πολιτικη δυναμη,μενεις σε πολιτεια,αρκετα υπερ σου αυτα.και παιρνεις μια γυναικα απο το χωριο σου εξαιρετικη εμφανισημη και δαχτυλοδεικτουμενη,και μετα απο μερικα χρονια την εχεις κανει πιο κουτη κι απο τα λαχανα..το συμπερασμα ειναι μονο εσυ αναγνωριζεις τα πιο πανω και οχι οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καποιοι παραδοσιακοι μεγαλωσαν με αρχη το μια πατριδα μια θρησκεια μια γυναικα εμεις εδω αντιθετα μεγαλωσαμε με το μια πλατεια μια γαιδουρα μια γελαδα.οτι μεσον εχει για να παραγει ο καθενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. επειδη προβλεπονται πολλες αφιξεις αυτο το καλοκαιρι για καλο και για κακο καντε τον κοπο και δεστε τις γαιδαρες μεσα.μην βρεθουμε προ εκπληξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. JACK-POT STO LOTTO.οταν εισαι με τα ρουχα που φορας.οχι δευτερα.σε μαζευει μια οικογενεια και σε κανουν γαμπρο,βρισκεις σπιτια και χωραφια και γινεσαι νοικοκυρης,και περιμενεις να πεθανουνε για να τους βριζεις δεξια και αριστερα,πως λεγεται αραγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ..βεβαια το νομισμα εχεις δυο οψεις.μια φορα καψαλιζανε μια αλεπου ενας την ρωτησε πως περναει και αυτη του ειπε-καλυτερα απο σενα που εισαι σωγαμπρος.ο καθενας ξερωντας τι περιπου μπορει να συναντησει κανει τις οποιες επιλογες.απο εκει και υστερα δεν του φταιει κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ta sapounia.watchman and seciourity natural system.αναλαμβανουμε την φυλαξη αγροκτηματων περιβολιων και αγροτεμαχιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΣΟΥΡΤΟΥΚΙ-λεξη τοπικης σημασιας που υπονοει τον υβριδικο ανθρωπο που ειναι διαμορφωμενος κατα 75 τις 100.μη ολοκληρωμενος δηλαδη.ολα τα χωρια εχουν εκπροσωπους στο περιφερειακο συμβουλιο.εμας κυριως μας εκπροσωπει ο Β..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ..οταν εχεις 67/100 πας καρφι για Α Μ Ε Α.εμεις λιγα κιλα να χασουμε να πεσουμε απο το 75 και το πιανουμε το οριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ξερω οτι καποιος βγαινει στο μπαλκονι για να ομιλησει στους απο κατω.αλλα να βγαινει για να τους κλανει εδω πρωτοεγινε.αλλα παλι χωρις ηχητικη εγκατασταση ειναι μεγαλο ρισκο ασε που και το αποτελεσμα χανει στην τελικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ..εκει δεν ηθελε λουσιμο με αλευρι.πισσα και πουπουλα ηθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Valvolines- γνωστες αδερφες απο διπλανο χωριο καποιας ηλικιας [Nympfo]που αλλαζαν την συζηγικη γκαρνταρομπα με την μεθοδο της χηρειας η με την μεθοδο της ασυμφωνιας χαρακτηρων...κατα μανα κατα κυρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ..μαθηματικα ειναι γνωστη και ως η μεθοδος των ΤΡΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. απο την νομαρχιακη επιτροπη λαικης επιμορφωσης θα ερθουν ειδικοι για να μαθουν στον κοσμο πως τρωγονται ορισμενα φαγητα οπως τα σουβλακια.ωστε να αποφευγονται στο μελλον πιθανα ατυχηματα.ΕΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. σε καποιο νησι του αιγαιου οι ανθρωποι εχουν την ιδιορρυθμια την ημερα να καθονται και τις δουλειες τους να τις κανουν την νυχτα[μαγαζια κτηματα]με τοσα αυτοκινητα που κυκλοφορουν νυχτα ισως θα επρεπε και εδω να αρχισουμε σιγα σιγα να εφαρμοζουμε ωραριο νοτιου ημισφαιριου.ΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.καλο θα ηταν μερικοι να μην μεταχειριζονται τον πισινο τους σαν τα κινητα δηλαδη με αυτοματη επανακληση.και ειδικα οταν περναει καποιος με την γυναικα του.αλλα και παλι τους αναγνωριζουν μειωμενο καταλογισμο παναγιωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ειχαν σφραγισει τα παιδια των εβραιων οταν κανανε αντιποινα κατα του ηρωδη για να τα γνωριζουν.και να γλυτωσουν.μετα το πηραν εδω και αρχισαν να σφραγιζουν και μερικους στο σβερκο σαν σημαδι αναγνωρισης και αποφυγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. μερικοι απο τους κατω φασκουν και αντιφασκουν.του ενος το παιδι εχει αμφιβολιες οτι δεν ειναι δικο του.ενω εχει γεννηθει εκει που ειναι τωρα αυτος.την αλλη σου λενε αλλα.γιατι αυτος πηγε τον πεθαμενο στην εκκλησια.κλπ.τα δικα τους θελουνε να κουκουλωνουνε.που δεν κουκουλωνουνται ΔΥΣΤΗΧΩΣ.αφαιρετικη σε κυβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ..ασ toy κανουνε εξετασεις DNA και θα βρεθει η ακρη.εχουνε απλοποιηθει τα πραγματα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. επεσε κινηση στα παραπηγματα κατα αγιωργη μερια.καλοκαιρι γαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. τωρα τελευταια πολλοι gyftoi[R] πλακωνουνε στο χωριο.δυο περιπτωσεις επικρατουν.η μαθανε οτι..αγαπιομαστε,η το πιθανοτερο..για λαφυραγωγια.καλο ειναι να φυλαγομαστε και λιγακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-περνανε το πρωι τα λεωφορεια για το παρδαλι και ειναι καμμια 10αρια στη σταση για να μπουνε στο γυρισμο.γυρνανε σε λιγο και ο κοσμος εχει εξαφανιστει.και σιγα σιγα εξαφανιζονται και τα λεωφορεια με καποια μαγικα κολπα και τρυκ.ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ-εκτος απο 5 ατομα ανω των 70 ετων ολοι οι αλλοι ανοικουν στην ανω κατηγορια,οπως συμπερανε γνωστος ακριβοδικαιος κατοικος.εξαιρεση αποτελουν οι Γ.ΓΚ Σ.ΜΑ Γ.ΚΑ Κ.ΜΑ. Δ.ΜΟ- ΔΕΚΤΟΝ.ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΝΥΒΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ..γνωστη κατοικος υπερβολικα γενναιοδωρη αυτα που δινει σε καποιους τα αφαιρει απο αλλους χωρις να το ξερουν.παιρνει δηλαδη απο την μια τσεπη και δινει στην αλλη.ειναι κι αυτο μια καλη πραξη,θεαρεστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. -I.Q.προσωπικη μοναδα μετρησης που αντικαθιστα ολες τις αλλες και που χρησιμοποιειται στην περιοχη μας απο κατι πονηρους οταν θελουν να συγκρινουν τους εαυτους τους με καποιους αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ..ειναι κατι περιπου σαν τον αιματοκριτη.χαμηλος και υψηλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. TCAINATOWN-συνοικια της νεας υορκης.με παραρτημα εδω.το μερος πανω απο την εκκλησια κατα μεσα.εκει ακρα του ταφου σιωπη.η μενουν η οχι δεν προδιδονται.μονο αν παει κανεις να πλατυνει κανενα δρομο βγαινουν απο το καβουκι τους σαν τα σαλιγκαρια μην τους παρουν κανενα ποντο.μεχρι κι ο τρελλος ξερει το συμφερον του.με ενα γερο ξυλο θα ερθει στα λογικα του.αλανθαστο και αποτελεσματικο φαρμακο.κατα τα αλλα..τον κινεζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. GARANDI-που να ψαχνεις παραπερα εδω ειναι τα σιγουρα.να μην χαλασει και το γαλαζιο αιμα και σκαρτεψει το πριγκιποσογο.αν δουμε οτι λογω αυτου οι κατιοντες θα εχουν προβλημα..αλλα η επιστημη εχει προχωρησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. -αλλοι προσπαθουν να προλαβουν τον χρονο και να τον περασουν.μερικοι εδω και ειναι υπερ τους,δουλευουν μυαλο και κινησεις σε ρελαντι και σλοου μοσιον.και πολυ σωστα κανουν γιατι εμεις προλαβαινουμε να βλεπουμε και την επαναληψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. χαθηκε αδεσποτο ρατσα γερμανικος ποιμενικος,μεταξυ σπαρτης και βραδυνων μαγειριων.οποιος τον δει να του γυαλισει ενα κοκκαλο και αυτο θα υπακουσει αμεσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ.βασιλης αδαμης,-κωστας γ. γκλεκας-γιαννης βαρουτσος-κωστας χ μπακης-β κοντογιαννακας-γιαννης φιλιπποπουλος-ηλιας ρασσιας-μπακης ντινος-λευτερης αλουπης-αγνωστος για μενα.ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ.βασιλης κουλογιαννης-γιωργης μπακης-λεωνιδας ρασσιας-βαλασης κωστας-μπιστολας γιωργης-ρασσιας παναγιωτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. μπιστόλας γιώργης η μητσος αδάμης ο προτελευταίος στην κάτω σειρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. -οι πιο μικροι ειναι νομιζω ο σπιθας και ο ντινος ο μπακης.ο αδαμης ενα χρονο διαφορα εχει απο αυτους.αλλα και παλι δεν επιμενω.τι πιο απλο απο το να ρωτησετε καποιους απο τους παραπανω και να διασταυρωσετε τα στοιχεια.ανθρωπινα λαθη γινονται παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή