/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Διάσημος Περιηγητής.

Ο Διάσημος Περιηγητής του περασμένου αιώνα "Κουκουλίτσας" στα απομνημονεύματά του αναφέρει πως τον καλύτερο ύπνο τον είχε κάνει στο κασόνι του Γεραποστόλη.Ένοιωσε δε τόση θαλπωρή σε αυτό το σπίτι όσο δεν είχε νοιώσει στην αγκαλιά της μάνας του.Ήταν το πρώτο σπίτι που θερμενόταν με φυσικό αέριο δικής του παραγωγής χωρίς να δεσμεύεται με αγωγούς και διαπλεκόμενα.
Αναφέρει δε στα σημαντικά απομνημονεύματά του πως τις τελευταίες 10ετίες του περασμένου αιώνα είδε πολύ βελτιωμένη την Πελλάνα. Τώρα,έλεγε, δεν υπάρχει πολή σβουνιά στους δρόμους και δίνονται τίτλοι τιμής όπως: "Ο Γκανάς της Γαλιλαίας" ,ακόμη δε είχε την απορία αν συνεχίζουν οι Πελλανιώτες να κόβουν κλαρί για τα σκυλιά όπως είχε ακούσει πολλάκις.


19 σχόλια:

  1. εχει τα πλεονεκτηματα του.ειναι αντισεισμικο δεν κινδυνευεις να πεσεις και να χτυπησεις[επ αυτου ρωτηστε και την γιωργια]αν βαλεις λιγο αχυρο αισθανεσαι σαν χριστος.και φυσικα δεν πληρωνεις ξενοδοχειο.-τα σκυλια εγιναν αποδημητικα σαν τα χελιδονια λογω ελλειψης φαγητου.ενα αδεσποτο γυριζει και αυτο το αφησαν βουλγαροι το συνηθιζουν αλλωστε.η θα αφηνουν μωρα στις πορτες αν δεν μπορουν να τα πουλησουν με νομιμοφανεις διαδικασιες.η σκυλια αταιστα.και τι να φανε και αυτα το πασχα περιμενουν για κανενα κοκκαλο.τον αλλο χρονο αγγιναρες καγιανα και μακαρονια εχει το μενου του χωριου,κλαρι δεν κοβουν γιατι θα τις καψει ο παγος.ενω ετσι γινεται μικρη ζημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα μειον ειναι οτι τα κασονια δεν ειναι για νιοπαντρους διοτι θεωρουνται μονοκλινα.αλλα δυο μικρα διδυμα βολευονται μια χαρα αμα κρατουν την ανασα τους.φυσικο αεριο στην ευρωπη και πριν το 1900ειχαν φτιασει κατω απο τα κρεββατια διαφορες σωληνες που εβγαιναν εξω απο το σπιτι τις λεγομενες κλανιερες.με σκοπο να βγαινουν τα αερια εξω και να μην γεμιζει το σπιτι μονοξυδειο του ανθρακα.αυτος σαν περιηγητης τα ειχε αλλου γιαυτο του εκανε εντυπωση το σπιτι του γερο πωλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..θα μεναν πολλοι θα ηταν και στενον και ευκολα θα γινονταν χαμαμ και ενα τσουκαλι να εβανες στη φωτια απο τον ατμο παλι ζεστη εβγαινε.οι σβουνιες μαζευονταν αλλα λογω του κατηφορικου δρομου και με τις βροχιες ευκολα κατηφοριζαν στα χωραφια οπου γινονταν τελεια λυπανση.και οι ελιες θεωρουνται αρχαιες και ιστορικες σαν της θεας αθηνας και δεν κοβονται.σαν τις αγελαδες της ινδιας περιπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και αυτοι οι περιηγητες σαν τον παυσανια η τον δικο σας.χρονια ελειπαν απο τα σπιτια τους και ρωτω ποιος τους καλυπτε τα εξοδα τι τρωγαν που κοιμονταν οι μετακινησεις τους,πως καλυπταν τα εξοδα τους.αυτα τα ανιστορητα ιστορικα βιβλια δεν μας διαφωτιζουν διολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διασημος περιηγητης ανωτερος του προαναφερθεντος την σημερινη εποχη ειναι ο θρυλικος γιαννης κουρμπελης απο το κορακοβουνι κυνουριας.και ισως τον πεισω καποια στιγμη να ξεκινηση απομνημονευματα και εχει χρονια μπροστα του που μπορει να βγαλει αρκετα βιβλια.και ποιος τη χαρη μας,θα ταχουμε συνεχεια κατω απ το μαξιλαρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο τοτε αλλαξαν πολλα.οι γυναικες αν δεν βλεπουν την ζωη της αλλης[ισως επειδη στην δικη τους δεν βλεπουν κατι ενδιαφερον]θα δια-πλεκουν.οι αντρες κολλανε μπρικια και γανωνουν καρφιτσες.και αν προλαβουν κ..βαρανε την τσαμπουνα μαθαινοντας στα φιδια ..οριενταλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο τιτλους και υποτιτλους αλλο τιποτα.οι λορδοι της λορδας ο αλη μπαμπας και οι 40 κλεφτες[οχι ο κανονικος αυτος ηταν στην αιγυπτο συνοδευονταν απο πολλες γυναικες σαν τον κατα τα αλλα συντροφο κανταφι,και εμπλεκε σε σαματαδες]ο γκανας ο μιχαλης ειναι στιχουργος.ενω η γαλιλαια μονο επι μ.αλεξανδρου ειχε κανει λιγο ελληνικη.τωρα τι σχεση εχουν τα τελευταια με την πελλανα δεν γνωριζω και θελω την βοηθεια του κοινου.ας κανουν πιο αναλυτικη περιγραφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αιγυπτος αλλιως μισιρι.επαυτου και το τραγουδι μισιρλου.το 1953 ολοι οι ξενοι ευκαταστατοι κατα το πλειστον αναγκαστηκαν και πηραν ποδι.[εκει δεν ειχε το 50-50]αφησαν τους αραπαδες στην τυχη τους.το πρωτοτυπο και γνωστο ανα την υφηλιο ειναι το εξης.λογω υπερπλυθησμου στο καιρο που να προλαβουν να τρεχουν στις τουαλετες και εχουν την απλη λυση να σηκωνουν την κελεμπια και να ουρουν στο δρομο λαιβ.το κρατος ελαβε μετρα με το να ριχνη στους δρομους αμμωνια κατα της δυσοσμιας.[οχι λιπασμα απο την αλλη που ριχνουμε στα κουλουρακια.]καπως δηλαδη οπως εμας που οταν χιονιζει ριχνουμε αλατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δυο γκαναδες εχει το χωριο ο ενας ειναι του εσωτερικου ο αλλος του εξωτερικου.σαν το ΚΚΕ.αλλο τωρα, ο προεδρος δεν κολλωνει.καλα λενε οτι πρωτα βγαινει η ψυχη στους ανθρωπους και μετα το ελαττωμα.αλλοδαπη να μαθει οτι βρισκεται στην κορφη του βουνου θα παει με τα ποδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σαν παιδια περασαμε υποχρεωτικα και με μορφη επιδημιας διαφορες αρρωστιες μαγουλαδες ιλαρα ανεμοβλογια και οσο μεγαλωναμε κοκκιτη τσιγαροβηχα ακμη..και παρακμη.τωρα τι παθησεις θα μας καβαλησουν οσο γερναμε εκτος την ιδιοτροπια ειναι αγνωστο.εκτος απο καποια μερη που ολοι περνουν τις ιδιες υποχρεωτικα.στο παρδαλι αξιοπρεπεια των ωτων.στην πελλανα μη ελεγχομενες κινησεις των χειρων.με τις υγειες μας ..και περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εκεινα..τα χρονια τους φλοξενουμενους για να τους περιποιηθουν τους κοιμιζαν στα κασονια που ηταν ειδος πολυτελειας.οι σπιτιαραιοι κοιμονταν καταχαμα η σε κανενα σαγισμα.που ειχε μονο το μειονεκτημα οτι αν το εβρεχες,το νερο αποθηκευοταν.και παθαινες πλευριτη στα σιγουρα..και με το μαλακο.τα SCIBOUS LOUDOVIKOUS κοινως καργιολες μας ηρθαν πολυ αγοτερα οταν αποχτησαμε..επαφη με τον οξω..κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η μουσικη του τραγουδιου μισιρλου ελληνικης κατασκευης μετα ανατολικων επειρροων παιχτηκε το 1994 στους τιτλους της ταινιας PULP FUCTION.και ενας λογος ηταν οτι εχουν απεβιωση οι συντελεστες του.και ετσι οι δημιουργοι δεν πληρωσαν πνευματικα δικαιωματα[clopyricht]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..με ξενα κολλυβα κανουμε συγχωριο..ετσι και οι λυσιστρατες μπαλωματακια για να φαινομαστε..υστεροβουλιες και..αγιος ο θεος.αφου δεν περνα η μπογια μας στο μεγαλο χωριο θα περναει στη συνοικια.ο χατζηπετρης φταιει παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. περιηγησεων συνεχεια..λειτουργει στο παρδαλι συλλογος δικολαβων με την επωνυμια Ο ΛΥΣΙΑΣ,οχι ο σεκερης που τον επαιζε ο κατρακης στην ζουγκλα των πολεων.ο αλλος ο κανονικος που ειχε αγορευση υπερ του αδυνατου.ΣΠΑΝΙΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΝ ΟΥΤΟ ΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ.και γιαυτο εβαλαν και το ονομα του.διοτι αι αγορευσεις των.. ειναι σπανιου καλους και αισθησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα φυσικα αερια οι αγωγοι τα διαπλεκομενα και οι δεσμευσεις κουνησαν πολλες ψηλες καρεκλες μεχρι πεσιματος τα σημερινα χρονια.ενω οι παλιοι που σκευονταν πιο σοφρωνισμενα σαν τον πωλ ξερανε οτι ειχαν γλυτωσει το πεσιμο και τους απομενε το αλλο.απο δυο κακα διαλεγαν το πιο ανωδυνο.στο κατω-κατω δεν πεθανε κανεις απο χεσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ..αρχαιο κειμενο..εν αρχη ην το χαος.μετα οπως διηγειται ο πατερ φιλιπ το χωριο ειχε ανεσεις.ενα σαμαρτζιδικο δυο σιδεραδικα και μια μαντρα οικοδομων που οταν αγοραζες η εφτιαχνες κατι αισθανοσουν σιγουρια.αυτη η λανθανουσα σιγουρια περασε και στους ιδιοκτητες και αποφασισαν να τα γυρισουν σε φαρμακεια.με τα χρονια οι ανθρωποι καταλαβαν οτι αυτα λιγοτερο γιατρευουν τους αρρωστους και περισσοτερο αρρωσταινουν τους υγιεις.με αποτελεσμα να κλεισουν και να εχουν γινει μονοπωλιακα αυτα που απομειναν.και τα αλλα να εχουν περασει στην ιστορια.και στις περιηγησεις των αρχαιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κατα κουκουλιτσα τροποι αναπαραγωγης [waysplay]στην πελλανα.α/εποικωνιαση.κατι σαν την σημερινη εξωσωματικη.β/γονιμοποιηση.το σημερινο ιεραποστολικο με καποιες ελαφρες αποκλεισεις.γ/διαπνοη.οταν γινεται στον υπνο σαν ονειρωξη.και καποιες αλλες σε μικροτερο ποσοστο που δεν μπαινουν στη βουλη σαν αυτοδυναμες και πανε στα ακυρα-λευκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το πιο πυκνοκατοικημενο μερος του τοτε γνωστου κοσμου ηταν το σπιτι του αποστολη με 2-3 τετραγωνικα ανα ατομο.αν ηταν ετσι ολα, η ελλαδα θα ηταν 500 εκατομμυρια.αλλα μετα μεγαλωσαν αποδοιμησαν πρωτα εις εξωτερικο και μετα εις κυριον.διοτι πως θα σηκωνονταν οι οικονομιες μερικων κρατων αν δεν τροφοδοτουνταν απο κρατη με κατασκευασμενες πολιτικοκοινωνικες αναταραχες οπως το δικο μας.κατι σαν τους γιουγκοσλαβους μπασκετμπολιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παντως οταν καποιος περδεται πανω σε σταχτη μπορει ανετα να δημιουργηση οπτικα εφε.ειναι δοκιμασμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή