/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το Απαγορευμένο!!!

http://media.causes.com/523562?p_id=33961105&ref=mf

Είναι το φιλμάκι του Κώστα Γαβρά που απαγορεύτηκε. Προβάλλεται από το YOU-TUBE.Περιγράφει με ψηφιακά γραφικά, όλες τις φάσεις που πέρασε ο Παρθενώνας (το χτίσιμο του, οι καταστροφές, η κλοπή των μαρμάρων).
Οι Χριστιανοί είναι καλοί άνθρωποι!! Δεν κάνουν καταστροφές.
Έχετε δεί κανένα άγαλμα των αρχαίων με τσουτσούνι; πως κοπήκανε όλα; μόνα τους; Μόνο κάτι ορειχάλκινοι φαλλοί την γλίτωσαν, κι αυτό επειδή ναυάγησαν στα βάθη του πελάγους.
Και μην ξεχνάμε ότι στους Χριστιανούς των πρώτων αιώνων μ.Χ. "χρωστάμε" το γεγονός ότι όλα τα αρχαία συγγράμματα (για τα οποία είμαστε τόοοοσο περήφανοι σήμερα, που η Ευρώπη τα είχε για ευαγγέλια) έχουν σωθεί από αντίγραφα στα αραβικά ή στα λατινικά. Γιατί όλα τα άλλα τα έστειλαν στο Πύρ το Εξώτερον. Ήταν βλέπετε του Διαβόλου, που τον παριστάνανε με την τρίαινα του Ποσειδώνα, τα λαγοπόδαρα και την ουρά του Πανός και των Σειληνών τα κέρατα του Μινώταυρου και το κόκκινο της φωτιάς του Ήφαιστου.
Ακόμη και σήμερα δεν βαφτίζουνε τα παιδιά τους με παγανιστικά ονόματα όπως Περικλής, Ηρακλής Θησέας εκτός αν τους ψιθυρίσει κάποιος ότι υπάρχουν αντίστοιχοι άγιοι ανάμεσα στους χιλιάδες πού έχει γραμμένους στα κατάστιχά της η Αρχιεπισκοπή. Αλλά κι αυτή δεν το διατυμπανίζει, γιατί δεν πρέπει ο κόσμος να θυμάται ότι και οι Έλληνες ("ρωμηοί") μαρτύρησαν και αγίασαν...
Δεν είμαι τόσο φανατικός Ελληνάρας αλλά μαραζώνω να βλέπω ό,τι αρχαίο υπάρχει να έχει καταστραφεί και εξαφανισθεί. Στο κάτω κάτω μπορεί να μην έχουμε και πολλές σχέσεις με τους προγόνους μας έτσι που καταντήσαμε, αλλά πατάμε στα ίδια χώματα με κείνους και από σεβασμό και μόνο θα έπρεπε να τους τιμούμε και να τους μελετάμε.
Για τους δε Βρεττανούς τι να πω; Δεν αξίζει τον κόπο...

1 σχόλιο:

  1. κατα ενα μερος συμφωνω οτι κακως εγιναν καταστροφες των συγραμματων.αλλα και ενας αξιοπρεπης θανατος ειναι οτι καλυτερο.οταν τον αλλον τον ριχνεις στα λιονταρια ζωντανο μην περιμενεις να σου γυρισει και το αλλο μαγουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή