/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ηη

Για το γράμμα Ηη δεν .έχουμε λέξη-εις.

10 σχόλια:

  1. Δεν εχουμε αλλα μπορουμε να βρουμε.για το ΜΟΥ βρηκαμε ας ψαξουμε για το ΝΙ,εστω προτρεχομενοι και βεβιασμενα.η καταληξη ειναι ιδια.[το ιη]ΝΥΧΤΕΡΕΜΙ χωριο της θεσσαλιας οπου αρχες του 1900 διαδραματιζεται το εργο ο ζητιανος που εχει γραψει ο Ανδρεας Καρκαβιτσας ο οποιος καταγοταν απο τα Λεχαινα Ηλειας.πολλα τα προσωπα ο ζητιανος ο παραγυιος του.ο παπα-ριζος[καμμια σχεση με την ελενα]η εξουσια,ο τελωνης που ευνοουσε το λαθρεμποριο[τουρκια πιο πανω γαρ]η γυναικα του καφετζη που επερνε σερνικοβοτανα για να κανει γυιο.η ευκολοπιστια των κατοικων γενικα εδωσε ενα εργο διαχρονικο που μπορει συμπτωματικα να παιζεται και στις μερες μας.τα ονοματα μπορει να αλλαζουν..αλλα η ουσια μενει οπως και το προφιλ του τοπου που μπορει να ειναι καπου κοντα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..και εκει τοτε ειχε Γυφτους και σημερα μπορει να εχει παντου.με την διαφορα οτι αλλοι εχουν το ονομα αλλοι την χαρη.τοτε γεννιοταν καποιος σημερα για να γινεις γυφτος μπορεις να φοιτησεις και σε σχολες του εξωτερικου.εχουμε τρανα δειγματα γραφης διπλα μας.και δεν χρειαζεται να ψαχνουμε να τους βρουμε οπως τον Βεγγο που εψαχνε να βρει τον Θαναση σε καποια ταινια.ας αποφυγουμε την αναζητηση..καλυτερα να ψαχνουμε κουνουπια στον Νειλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..ουτε θα πει καποιος ιστορικος οτι οι ταλιμπαν ανακαλυψαν την αμερικη.αλλα οτι η αμερικη ανακαλυψε τον[τους]ταλιμπαν.και αφου μιλαμε για ανακαλυψεις,εχουμε μια καινουργια εδω.μετα τα μποζωνια[ειδος λαχανου]του χιγκς[χικ=μεθυμενος,χιγκς=πλυθυντικος]ανακαλυφθηκε η μυγοπυκνοτητα.δηλαδη αν η ατμοσφαιρα εχει πολλες οι λιγες μυγες.αυτο εγινε συμπτωματικα απο τη Ζαχαρω,που οταν απλωνει χυλοπιτες η τραχανα για λιασημο βλεπει ποσες μυγες περιπου μαζευονται.φετος δηλωσε ευχαριστημενη οτι ειναι λιγες εως μηδαμηνες.δεν υπαρχει λογος διαφωνιας..και προχωραμε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλων η φαντασια οργιαζει.ακουστηκε και αυτο απο καποιους που πιστευουν στη μετεμψυχωση.οτι η Λουκρητια Βοργια στην σημερινη της ζωη ονομαζεται χριστουλα.επωνυμο δεν ειπανε,αλλα μαλλον ολα αυτα ειναι υπερβολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ-μπορει να ειναι και γριφος.α]ποιος πρωτομιλησε στα 10 του και ειπε ΟΥΑΝ ΤΕΟ[δεν ξερω].β]ποιος επρεπε πρωτα να ρωτηθει 10 φορες πως τον λενε και μετα να πει το ονομα του.γ]ποιος ελαφροχερης μπηκε σε νευραλγικη υπηρεια αλλα δεν σταδιοδρομησε.και οι 3 τους οταν μεγαλωσαν μπηκαν σε δημοσιες υπηρεσιες στο ονομα της αξιοκρατιας,και συνεχιζουν να ζουνε αναμεσα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΩΡΓΙΑ[χωρα]πρωην ρωσικη δημοκρατια[κατα ορολογια ΣΤΑΛΙΝ και διαδοχων]προ 10 ετων οταν πηγαιναν εκει να παιξουν ελληνικες ομαδες νερο επαιρναν απο την ελλαδα και το κρατος αυτο εδινε παροχη ρευματος με ωραριο,δελτιο,[οπως θελετε πεστε το.]μετα ζηλεψε και η πελλανα απο αυτο το συστημα γυφτο-λιτοτητας και το εφαρμοζει.νερο καταλληλο για ποσην-απαραιτητη η γονικη συναινεση..ρευμα προαιρετικο..λογω κινδυνου ηλεκτροπληξιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πως τα ταιριαζει ο θεος καμμια φορα.υπαρχουν δυο βλακες που το παιζουν πονηροι,εχουν το ιδιο ονομα ,και εχουν παρει αδερφες,ελληνιδες οικονομικες μεταναστριες[σαμπως βρισκανε και αλλου]μενουν σε διπλανα χωρια,εγιναν μπατζανακια,και περνουν αυτοι καλα,και εμεις οσο το δυνατον χειροτερα που αναγκαζομαστε πολλες φορες να ακουμε τις μαλακιες που λενε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. o ενας μια ζωη το παιζει αργατης συνδικαλιστης,ειχε κατι χαζα βρηκε και κατι αλλα ιδιου διαμετρηματος..και τετραγωνιστηκε ο κυκλος.ο ετερος καππαδοκης μια ζωη στη θεωρητικη καλοπεραση βεγγερες και μπουφεδες..και απο πισω το τραγουδι[χαροκοπου 1946]..οι δυο δουλε,απ τους εφτα,αλλα τα χρεη που να προφθα,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρωην σπουδαστρια ποιμαντικης και λειτουργικης,[δεν πηρε πτυχειο λογω ανωτερας βιας]αποφασισε να παει πριν την ωρα της στον παραδεισο,και γι αυτο εξασκειται σαν οδηγος αγωνων αυτοκινητων.αφενος κυριε ελεησον και αφετερου τρεμε βιν ντιζελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα πουλια τα βρισκει ο χαρος στο φτερο.οχι στο τραγουδι αλλα στο χωριο.προ ετων εσωγαμβρος δεινος σκοπευτης δεν αφηνε πεταμενο σε χλωρο κλαρι[και σε ξερο]και ετρωγε ολη η τραπεζουντα..εστερναν και στην σαμψουντα.και γιατι να ξοδευουν σε τροφιμα.τελικα χωρισε με την συμβια λογω κοινωνικων διαφορων[κατι σαν βουγιουκλακη-παπαμιχαηλ]επειδη αυτος ηταν πληβειος στους πατρικιους..και ευτυχως για το καλο του τοπου,τα πουλια δεν εγιναν ειδος προς εξαφανιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή