/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αλογόμυγα.




Ησυχάστε, Αθηναίοι, και κάντε μου τη χάρη να τηρήσετε αυτό που σας παρακάλεσα, να ακούτε ήσυχα αυτά που λέω. Γιατί, όπως εγώ νομίζω, θα ωφεληθείτε, αν ακούσετε. 
Σκοπεύω να σας πω και άλλα πράγματα για τα οποία ίσως θα διαμαρτυρηθείτε·με κανένα τρόπο μην το κάνετε. Να ξέρετε καλά ότι αν με εκτελέσετε, εμένα που είμαι τέτοιος που λέω, θα βλάψετε περισσότερο τους εαυτούς σας παρά εμένα. Γιατί καθόλου δε θα μπορούσαν να με βλάψουν ούτε ο Μέλητος ούτε ο Άνυτος· δε θα είχαν τη δυνατότητα. Γιατί πιστεύω ότι είναι αδύνατον, σύμφωνα με το θεϊκό νόμο, να βλάψει ο χειρότερος άνθρωπος τον καλύτερο. Θα μπορούσε ίσως να τον οδηγήσει στην εκτέλεση ή να τον εξορίσει ή να του στερήσει την ιδιότητα του πολίτη. Αυτά ίσως ο κατήγορός μου και άλλοι άνθρωποι τα θεωρούν μεγάλα δεινά. Εγώ όμως όχι: αντίθετα, πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερο κακό να κάνει κανείς αυτό που προσπαθεί τώρα ο Άνυτος, να επιχειρεί δηλαδή να οδηγήσει άδικα στο θάνατο έναν άνθρωπο. Επομένως, Αθηναίοι, εγώ δεν απολογούμαι για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, όπως θα νόμιζε κανείς, αλλά για να υπερασπιστώ εσάς, μη τυχόν και καταδικάζοντάς με διαπράξετε ολέθριο σφάλμα απέναντι στο δώρο του θεού σε σας. Γιατί, αν με σκοτώσετε, δε θα βρείτε εύκολα άλλον τέτοιο σαν και μένα, που, κυριολεκτικά, αν και ακούγεται λίγο αστείο, τοποθετήθηκε από το θεό στην πόλη όπως μία αλογόμυγα πάνω σε άλογο μεγαλόσωμο και καθαρόαιμο, νωθρό όμως εξαιτίας του όγκου του, που του χρειάζεται μία αλογόμυγα να το ξυπνάει. Σαν κάτι τέτοιο μου φαίνεται πως ο θεός με έβαλε στην πόλη για να μη σταματάω όλη μέρα να ξυπνάω και να διαφωτίζω και να επιπλήττω τον καθένα σας, πηγαίνοντας να καθίσω δίπλα του, όπου και αν πάει. Και δε θα βρείτε εύκολα άλλον τέτοιο, Αθηναίοι· αν με πιστέψετε, δε θα με εκτελέσετε. Ίσως όμως από δυσαρέσκεια, όπως όσοι μόλις έχουν σηκωθεί και νυστάζουν ακόμη, θα μπορούσατε να μου καταφέρετε ένα χτύπημα και, ακολουθώντας τη γνώμη του Άνυτου, να με εκτέλεσε. Κατόπιν θα περνούσατε την υπόλοιπη ζωή σας κοιμισμένοι, εκτός και αν ο θεός ενδιαφερόταν για σας και σας έστελνε κάποιον άλλο. Όσο για το ότι εγώ είμαι το είδος του ανθρώπου που χάρισε ο θεός στην πόλη, θα το καταλάβετε από τα παρακάτω: δε μοιάζει δηλαδή ανθρώπινο ότι έχω παραμελήσει όλα τα προσωπικά μου ζητήματα και ανέχομαι να μένει παραμελημένο τόσα χρόνια το σπίτι μου, ενώ διαρκώς ασχολούμαι με τις δικές σας υποθέσεις, πλησιάζοντας τον καθένα σας ξεχωριστά και πείθοντάς τον σαν πατέρας ή μεγαλύτερος αδερφός να φροντίζει για την αρετή. Αν από αυτό αποκόμιζα βέβαια κάποιο κέρδος ή αν πληρωνόμουν για να σας προτρέπω στην αρετή, θα είχα κάποιο λόγο να το κάνω. Τώρα όμως βλέπετε και μόνοι σας ότι και οι κατήγοροί μου, που διατυπώνουν τόσο αναίσχυντα κατηγορίες για όλα τα υπόλοιπα, δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε τέτοιο βαθμό ξεδιαντροπιάς, ώστε να φέρουν μάρτυρα ότι εγώ ή πήρα ή ζήτησα ποτέ χρήματα. Εγώ όμως παρουσιάζω αδιάψευστο ―όπως νομίζω― μάρτυρα του ότι λέω την αλήθεια τη φτώχεια μου.
Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους

 ΥΓ1: ...τελικά ήταν απλή Μύγα ή Αλογόμυγα στο μάγουλο?
 ΥΓ2: Τελευταία μας ρωτάνε τι θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές ,θα σας γελάσουμε δεν γνωρίζουμε ΧΑ ΧΑ  σας γελάσαμε.
 ΥΓ3: ΧΑ= επιφώνημα γέλιου.
 ΥΓ4: ΧΑ= Χρυσή Αυγή.

17 σχόλια:

  1. Σωκράτης αιώνιο σύμβολο παγκόσμιο.
    Εμείς τους τα δώσαμε όλα.Φιλοσοφία,Ιατρική,Αστρονομία,Μαθηματικά,Ποίηση,Θέατρο,Λογοτεχνία,Μηχανική,Μουσική,Ευγονία και τόσα άλλα, αλλά το κυριώτερο τη γλώσσα ρε, τη γλώσσα που μιλάνε όλοι οι λαοί, αυτοί που μούγκριζαν που δεν υπήρχαν πρίν από εμάς και τώρα θέλουν και τα ρέστα.
    ΌσοιΈλληνες έχουμε απομείνει ας αγαπήσουμε τον τόπο μας. Στις 17 Ιουνίου να στείλουμε στο σπίτι τους όλους αυτούς που τα τελευταία 40 χρόνια προδίδουν με τον χειρότερο τρόπο την Ελλάδα. Ναι ρε Γραροψυχολόγε Πελλανιώτη ΧΑ.Μόνο αυτοί βγήκαν ανοιχτά και λένε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, δεν μασάνε τα λόγια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περι μαγουλιτιδας παρωτιτιδας και ωτιτιδας...απο την πολη ερχομαι και στην κορφυ..κανελλη.ρωτηστε να μαθετε.η σε αλλη σεκανς το τραγουδι του τολη.και μου φερανε μαντατα μαχαιριες παναθεμα τα.πως τακιμιασες με χιωτη και μετα με αιβαλιωτη[του τελεαστυ μαλλον]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -φοβουνται να μην χασουν τα κεκτημενα τους οι πληρωμενοι κονδυλοφοροι σφουγκοκολλαριοι των διαφορων αεριτζηδων επενδυτων στα ΜΜΜ με τα χαρισμενα δανεια.αυτοι που οπου τρωνε γαυγιζουν και θυσιαζουν και ξεπουλανε τα παντα.υπαλληλισκοι που ψοφανε για 5 λεπτα δημοσιοτητας.οι παλληκαραδες που κατηγορουν και διασειρουν δικαιους και αδικους εκ του ασφαλους πισω απο τη γυαλα. και που με την πρωτη σκαμπιλα στο δρομο θα βαλουν τα κλαμματα.αυτα ειναι τα παλληκαρια και οι τιμητες των παντων [χωρις να εχουν κατιδιαν αντιληψη].και αφου δεν τα παιρνουν απο εμας τους φτωχους ΧΑ προσπαθουν να μας πολεμησουν.πανω τους γυριζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..θα μας πλακωσουν[πως το εννοουν δεν γνωριζω] λενε καποιες επιδοξοφιλοδοξες αρχηγινες που δεν τους βγηκαν τα κουκια και γυριζουν σαν τις γιδες στο μαντρι..ας διατιμησουν ολα τους τα πραγματα κρυφα και φανερα για να μην πιασουν βρυα και λειχηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περιπλανωμενε Παναγιωτη.ο καθενας απο εμας σαφως και εχει το δικαιωμα της ελευθερης αποψης.για το ποιοι πρεπει να μας κυβερνησουν και ποιοι πρεπει να μας σωσουν.αλλα καλο θα ειναι να διορθωσουμε πρωτα τον ερειπωμενο οικο μας.να μαζεψουμε και την κυρα μας[που δεν ερχεται]...διοτι η καρδια της ανοικει αλλου και κοιμαται σε ξενο πια στρωμα,τωρα ειναι κυρια αλλουνου μα εγω περιμενω ακομα...και μετα απο αυτα κανεις δεν μας εμποδιζει να φτιαξουμε και την ελλαδα.για να δουμε κακη η καλη μοιρα που μας περιμενει με κατι τετοιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -μικρος εβλεπα ζουρναλιστ και νομιζα οτι εβλεπα το θεο.αργοτερα ενας γνωστος μου εκανε αθλητικο ρεπορταζ,σε ενα καταπτηστο κατ εμε καθημερινο αθλητικο εντυπο οργανο μιας μεριδας πορωμενων οπαδων..του ειχα πει να παει να γνωρισει εναν γνωστο μου,και μπορει να εβγαινε κατι καλυτερο.οχι μονο δεν πηγε αλλα μετα λιγο καιρο τα παρατησε και τωρα ασχολειται με μελισσια κλπ.ο πατερας του μετα απο καιρο μου ειπε οτι ο μικρος τα βροντηξε διοτι του εκαναν υποδειξεις τι να γραφει χωρις να εχει δικαιωμα ελευθερης βουλησης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλια απο το περα χωριο.ευλογο αυτο που ειπες στις 8 μαη.οτι που ξεραμε εμεις χρυση αυγη.σωστα κανεις δεν γεννιεται μαθημενος.και ουτε εχει ορεξη να μαθει αφου ειναι χορτατος.αφου μια ζωη εχουμε μαθει να αρμεγουμε την αγ-ελαδα,και δεν μας ελειψε ποτε το γαλα και το τυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ-λεξη με πολλες εννοιες.οπως λογου χαριν οταν καταλαθος σε τραβαει μια καμερα,και εσυ για να συγκεντρωσεις πανω σου την προσοχη φωναζεις-γιατι τοσο αιμα..κυριε Γιωτοπουλε.[παληο αλλα διαχρονικο]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΟ 2-η γνωστη γιδα απο το μαντρι.που χανει τον αντρα της [επισημα πηγε απο Ξυρο..φαγια]και αντι σαν απαρηγορητη χηρα να δεχτει να καει στην πυρα σαν τις παληες ινδες καβαλαει τον καλαμο γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γκαρόψυχε Πελλανιώτη μην ασχολείσαι με κάθε είδους πατσιαβούρες. Έγραψες με την Αλογόψυγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ[.αντιγραφη απο το σαιτ..καυτερη πιπερια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την Κυριακή κοντή γιορτή. Εκεί θα σας δώ μαλάκες μου, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, φτάνει πιά η προδοσία της πατρίδας μας. Οχι στους ΠΑΣΟΚΟΝΔΣΥΡΙΖΟΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ. ΧΑ για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ-θα γινει λεει λεωφορος ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ στη θεσσαλονικη..τι να πεις μετα απο αυτα..αντε μηπως φτιαξουμε και του ΜΩΑΜΕΘ του Β/ του ΠΟΡΘΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μαλλον ειμαστε απο σημερα σε νεα προεκλογικη περιοδο.η ημερομηνια δεν εχει οριστει ακομη αλλα δεν εχει σημασια.μονο το 1967 αναβληθηκαν επ αοριστο.και στεναχωρηθηκε ο θανασης.επειδη ηταν γιατρος και νοσοκομος στο χωριο και ειχε επαφες με αρρωστους και μικροβια,καποιοι τοτε θεωρησαν σωστο να τον βαλουν σε καραντινα,προληπτικα μην κολλησουν κανα υιο[και κορη].και τον εστειλαν να παραθεριση σε καποιο νησι[σαν το γιατρο της σπιναλογκα].αυτος το παρεξηγησε οτι τον στερνουν οχι για προληπτικους ..αλλα για πολιτικους λογους.και εχει και λεει απο τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΖΩΗ ΠΑΤΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ-θεωρητικος με πνευματικες ανησυχιες ειναι κατα του γαμου[αντιμνημονιακος]γιατι οπως λεει οι γυναικες παντα λενε τι θα φαμε ποσα βγαζεις ποσα θα χαλαμε.ειναι παραξενη η ζωη.ενω κανονικα θα επρεπε να τον συντηρουν οι γυναικες διοτι ειναι πρωτη μουρη.και ολιγαρκης σαν τον γαιδαρο του χοτζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καποιοι τα μπερδευουν και επειδη τα αρσενικα παιδια παιρνουν απο τις μητερες τους.νομιζουν εσφαλμενα οτι και οι ιδιοι θα εχουν και την αντιμετωπιση που εχουν αυτες.ενω υπαρχουν ανατομικες ουσιωδεις διαφορες..αλλα δεν το καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παντως καμμια φορα η ζωη ειναι ολο εκπληξεις.αντε να εισαι απο τη λακωνια και να παντρευεσαι απο τη βορειο ελλαδα λχ.να εισαι χρονια μαζι και στο τελος να χανεις τη μπαλλα.ο αντρας ζημιωνει στην ουσια.λενε ο γαμος ειναι λαχειο.στο λαχειο εχεις στατιστικες εστω πιθανοτητες να κερδισεις.στο αλλο χανεις και τα μισα,αμα στρειψει η κυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή