/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τριπλή Γιορτή.

Στις 23/9 εορτάστηκε στην Πελλάνα η Τριπλή γιορτή.
Έχουμε ίσως το μοναδικό προνόμιο-τιμή να έχουμε τριπλή γιορτή σε μια μέρα.
α. Έχουμε Φθινοπωρινή Ισημερία.
β. Του Αγιάννη του Σκουληκοκρασά.
γ. και η πιό βαριά το βράδυ του Αγίου Οινο -πνεύματος.
Πολλές μεγάλες προσωπικότητες από τη Γούρνα μας έχουν τιμήσει στο παρελθόν με την παρουσία τους την τριπλή αυτή γιορτή όπως:Ζουναράκιας,Καλιγώνης,Κανάς,Φακιολονίκος,ΦΣάλαρης,Βουρδουμπάς,Τόκας,Λούκας,Στραβαρίδης,
Μιχαλιός,Φίτσιλης,Πατακούλας,Σταύρος Γκάρλας,Ο Κιθαρίστας Κατρίς,Επουράνιος,ο Σερίφης,Τριανταφυλόγιαννης,ο Λιάς ο Βόας,ο Πράπας, Ρέμπελος, Ξύλινος,Γ.Μωυσής,Γκίτας,Μπελιτσονικολός,Κουρεμπάδες,Φώκλαντ,Σουχλέρης,Θύμιος και λοιποί κρασοπατέρες Περιβολίων.
Ο Αγγουρογιώργης, ο Νιόνιος Πραβάσιλας και Ρουφιάδες Αλευρούς.
Ο Μήτσος  Ψυχόπαιδας,ο Τάκης, ο Παλιοπαιδιάς από την πέρα πάντα και ο Ματσουκοπέτρος.
Ο Ντανταρούκιας, Σουτζουκλάρεν,Σαρατσολιάς,Σαρατζουκλής,Μουρμούρης,Καραμελάς,Μαύρος,Μπάμπουλας,Μπαμπούκος,
Καψαλέοι, οι κορυφαίοι ζωγράφοι Θανάσης και Διαμαντής,ο Καπλάνης,ο Περιηγητής Κουκουλίτσας, οι Ρουπέοι πολλά κατσαούνια από Κολίνα και η Ένωση Βαρελοφρόνων Λογκανίκου.
Γκέστ Στάρ ο Χίλιαρχος

26 σχόλια:

  1. -με λιγα λογια ολο το μουσειο φυσικης ιστοριας γουλανδρη,μαζι με το πλανηταριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eklektes parousies.αντιπροσωποι του ΟΗΕ,των ασιατων πετρελαιοπαραγωγων,οπου οι αντιπροσωποι τους διδασκουν την τεχνη της ελαιοκομιδης εις πελλανα.η ψηλια που κατεβηκε στη βρυση μεσω ..αλευρους,για να βγει αληθινος ο Γαλιλαιος που επεφτε στη φωτια για να πιστεψουν οτι η γη κινειται.ο συλλογος περιβολιων εισαγωγης προσαρμογης και αποκαταστασης αλλοδαπων οικιακων βοηθων.κατι απομειναρια της τουρκοκρατιας,κατι προσωπα μοντερνα απο του λιναρδου την ταβερνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελαμψαν με την παρουσια τους..ο συλλογος περιβολιων για την εισαγωγη προσαρμογη και αποκατασταση οικιακων βοηθων,ο ρεμπελος που μοιραζε κοπιες της ταινιας το τραγι του τρελλου.η ψηλια απο την απανω ρουγα που ηρθε μεσο αλευρους[ειχε δικιο ο γαλιλαιος οτι η γη κινειται]..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..κατι απο μειναρια της τουρκοκρατιας απο το καστρο.κατι δημαρχοι εξ οφικιου.λατι περαστικοι που εψαχναν το γεφυρι της μουσγας,κατι απο το παρδαλι που εψαχναν για ηλεκτρογεννητρια.καποιοι με μηχανακια απο τα πανω χωρια,γιατι νομιζαν οτι ειναι χοροεσπεριδα γυναικων.κατι με λουκουμαδες,ενας με σπαθια και γιαταγανια,η δυναστεια λωλεων με κατι καραβισιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ενας που καμαρωνε σαν γυφτικο σκεπαρνι γιατι θα ντυνοταν γαμπρος,ο πνευματικος παραμερα που κοινωνισε ενα μπουκαλι γιαννη περιπατητη.ο προεδρος που απο τις 2 ειχε κατεβασει τα ρολα.καποιοι που εκλεισαν απο νωρις και ηρθαν να μην χασουν την βεγγερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το πανηγυρι του σκουληκοκρασα σε συνδιασμο με το πανηγυρι του ιουλιου που κανει η ομαδα,ειναι οτι το καλυτερο εχει να παρουσιαστει στο χωριο.αλλα δυστυχως φετος λογω εκτακτων συνθηκων εγινε σε ενα χωρο με φυσικα μειωμενη προσελευση,αλλα θα επανελθει πιο ενισχυμενο λογω οικουμενικης..απο του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oλα τα συλλεκτικα κομματια.ο κλεφτης,ο φονιας,κι ο γυιος του σκοτωμενου..ο μπαμπουκος θα μεινει στην ιστορια λογω οτι τραγουδουσε τελεια ..το ψοφησανε τα προβατα και μειναν τα κουδουνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .. κι ο νιονιος απο τοτε που τσακωθηκε με την αλιθια[οχι τη ΡΟΜΕΡΟ]μας επισκεφτεται και καθε σαββατο της δευτερης αποκριας.βρισκει μια παρηγορια εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o αγγουρογιωργης εκεινα τα χρονια σε διαγωνισμο για το ποιος εχει το καλυτερο σακουλι στην πλατη. ειχε παρει το Α/ ΒΡΑΒΕΙΟ.γινονταν και τοτε διαγωνισμοι,δεν ειναι προνομιο μονο των σημερινων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -..την παρασταση εκλεψε κυριολεκτικα[8/7]νεαρη αιθερια υπαρξη[κοινως ΤΕΦΑΡΙΚΙ] η οποια κατεβηκε με τους γονεις της.προσφατως ατυχησασα μεν[ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ]αλλα και ευτυχησασα δε διοτι ελαβεν επανωπροικιον.[ουδεν κακον..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..ακομα προσφατα εγινε αδερφοποιηση του χωριου και με το κοκκινο που ειναι πιο κοντα στο hospital,λογω οτι τους τρεχουν τα συμπεθερια οπως και με το αλλο το βορεινο με το χωματοδρομο.και ετσι εχουμε καθημερινες πολιτιστικες ανταλλαγες οπως και ..επαγωγες ομοιων ορων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -και επειδη καποια πραγματα πρεπει να μενουν εκδηλωθηκε ενδιαφερον απο αρκετους που θελουν να γινουν χορηγοι των εκδηλωσεων του πανηγυριου.οπως η εταιρεια ROUMBOS FISSING που ειδικευεται στην παραγωγη διακινηση και τυποποιηση προιοντων παρακτιας αλιειας,και η ΓΕΩΡΓΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ με εργασια στην τεχνικη δομικων εργων και οικιακων εγκαταστασεων.και αλλοι που με την μερα αρχιζουν να εκδηλωνονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -..ελαμψαν δια της απουσιας τους[ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΥΝΗΣΕ Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ]Κατι κατσουλια απο αλλα χωρια τα οποια τα βλεπουμε μονο οταν βγανουν ελιες.και νομιζουν οτι εδω βρισκονται στην αμερικη.τωρα πως πηραν διπλωματα για τρακτερια αφου ειναι αξευγενιστου ρατσας παραμενει μυστηριο.και κανουν 20 χιλιομετρα νυχτα σαν καουμποηδες..του μεσονυχτιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..επεισης κατι διακονιαρακια που δεν αφηνουν κοινωνικες εκδηλωσεις,μηπως βγαλουν κανα κοσαρι.το παιζουν σωτηρες του τοπου,ενω μια ζωη ειναι ανεπαγγελτοι και αφραγκοι.και μονο πουλανε εφε κουβαλοντας ολο τον κληρο αν χασουν κανα δικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -ενα ματσο φιλαρακια στο μικρο τον καφενε,επαιρνουσαμε την ωρα με κουβεντα και καφε,πανε περασαν τα χρονια στη ζωη του καθενος,κι απο την παλιοπαρεα ενας μας δεν πηγε μπρος.και ρουτα βουτα ταμ χασαμε τ αρεοπλανο το παπορι και το τραμ.[ΖΑΜΠΕΤΑΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -μεγαλη απουσια ηταν και του κωστα που εχει που ερχεται απο το καλοκαιρι. και που κωστα ακουμε και κωστα δεν βλεπουμε..σαν τον πριγκηπα του παναθηναικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. -πραγματικα ειναι μεγαλοι ζωγραφοι,με σπουδες καλων τεχνων[οι κακες δεν διδασκονται σε σχολες]και ΜΕΤΑπτυχιακο.και μια φορα που ειχαν βαψει εναν τοιχο με μαυρο χρωμα,καποιος ειδικος καταλαβε οτι δυο νεγροι παιζουν μποξ μεσα στη νυχτα..και περιμενε να ξημερωσει,για να δει ποιος νικησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. -μια αλλη φορα σε ενα τουριστικο,ζωγραφισαν μια σαλατα,και ρωτησαν τον ιδιοκτητη να την αφησουν νυστησιμη,η να της προσθεσουν και λαδι για να γινει χωριατικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. απουσιαζαν δικαιολογημενα,η υπολοχαγος που ειχε νυχτερινη βαρδια.η αλλη που ηταν στο προσωπικο ασφαλειας της δουλειας της,ο χωροφυλακας απο διπλα στο λιοτριβι γιατι μεθυσαν με τον γειτονα του[Μ-Μ ελκονται].ο τεως προεδρος γιατι δεν τον ψηφισαν οι αποκατω,και μερικοι ΕΝΤΕΛΩΣ απαρατηρητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -κακως ομως ονομαστηκε σκουληκοκρασας.το κρασι δεν πιανει σκουληκι μονο μυκητα,σκουληκι μπαινει σαν συμπληρωμα μονο στην τεκιλα.ολα τα αναποδα απο αυτο το μερος βγαινουν τελικα και κυκλοφορουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. -οι ζωγραφοι εφτιαξαν συνεταιρικα μια Π-Ι-ΤΣΑ αλλα εμεινε απουλητη και μπαγιατεψε,γιατι ενω τους την ζηταγαν με το κομματι αυτοι θελανε να την πουλησουν ολοκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. τελικα εδω μιλουν μια μυξη γλωσσων αρχαιας δημοτικης και καθαρευουσας,η οποια ονομαζεται μαλλιαρη.και τα φλας δουλευουν μερα νυχτα[γιατι εχει στενα δρομακια.και να μην σκουντουφλανε]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ..και γιατι τα φωτα πορειας εχουν βραχυκυκλωσει και ειναι συνεχως αναμμενα[καποιο καλωδιο θα εχει προβλημα]-και μια φορα σε ενα προξενιο [δεν μπηκαν απο το παραθυρο και δεν εγινε],η υποψ.νυφη ρωτουσε αν υπαρχουν παληα επιπλα.οι αλλοι νομιζαν αντικες αυτοι εννοουσε τους γερους.ΒΑΒΕΛ.απο τοτε βγηκε η μοδα και διαφοροι αντικερ[παληατζηδες]να επισκεπτονται το χωριο καθημερινα.και να βγει η φημη ELDORADO της παλιατζαριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -Α ναι..ητανε και ο Δεδουσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. -ξεχασαμε μερικους.ο γνωστος μας.. ο θηλυκοπατερας οπως λεμε επαρχος.αλλα επειδη ουτε εκει που μενει ειναι μαχαλας για να περναει κανενας μαντραχαλας,και να ριξει κανενα κανατι.σαν τον ορεστη μακρη.τις εξειδικευσε στις..δημοσιες σχεσεις.και στο μπλα και μπλου.και κατι πετυχε.η αλεπου 100 το αλεπουδακι 101.AVE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ελειπε -και ουτε το πηραμε μυρωδια[ΕΤΣΙ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ]-ο νομικος συμβουλος πολλων υψηλα ισταμενων προσωπων και εταιριων απροσωπων[ανωνυμες]λογω ανιατου χρονιου πασχοντως ταλαροπονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή