/*ΣΧΟΛΙΑ ------------------------------------------------*/ e mail :contosteris@gmail.com Η Ομάδα Γκαροψυχολογίας Πελλάνας εύχεται να μπει ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Γγ


1 Γαϊδουροκέντης 11 Γιαραί 21 Γιουρούκι 31 Γκορόζα

2 Γαλατσιάρικο 12 Γιαχνίκακας 22 Γιουρουστάει 32 Γκούσια

3 Γάλι-Γάλι 13 Γιδοβόλας 23 Γκαβάνι 33 Γλίτσα

4 Γαργαλεύω 14 Γιδοξούρι 24 Γκαμούραβλε 34 Γνέμα

5 Γδυτοπούτσης 15 Γιδοφονιάς 25 Γκαρίζει 35 Γολόζος

6 Γεροκαρτάλιας 16 Γιδόχαρος 26 Γκαρλαύτης 36 Γούβης Μαύρος

7 Γεροντομούνουχο 17 Γιόμα 27 Γκαρομάχος 37 Γουζί

8 Γεροσπαζούλο 18 Γιοργάνι 28 Γκαρόψυχος 38 Γουλί

9 Γιαπράκια 19 Γιορτοκρατεί 29 Γκατακέφαλος 39 Γουλισιά

10 Γιαρά 20 Γιούκος 30 Γκιόσα 40 Γουργάει



41 Γουργουρίζει

42 Γούρνα

43 Γουρνοσκάφτει

44 Γούτος

45 Γουτσουγούα

46 Γριμπίλι

39 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕς-γενικα πολλοι στην αθηνα που αισθηματικως ειχαν χασει πολλες χρονιες και δεν επαιρναν απολυτηριο[αποκατασταση] αποφασισαν να χτυπησουν επαρχια.[χαμηλα διδαχτρα η σχολες Β/ευκαιριας]διοτι ναι μεν εδω τα προιοντα ειναι φτηνα στην παραγωγη ,αλλα μεχρι να φτασουν στην καταναλωση ακριβαιναν.και ετσι συνδυασαν το τερπνον μετα του ωφελιμου.και εζησαν αυτοι καλα και εμεις οσο δεν εχουμε το βαρος τετοιων υποχρωσεων[σιτηση λοχου]σχετικως καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παληοΓΙΔΙΕΣ-τομαρια απο γιδες που κουβαλουσαν διαφορα υγρα[λαδια μουστους κλπ]και γλυστρουσαν στην πλατη.σημερα ειναι σαν να ζαλωνεται καποιος την ΚΑΛ..ΠΗ.καπως ετσι να το φανταζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΡΟΝΤΟΚΑΨΟΥΡΑ-ανιατη αρρωστια που προσβαλει καποιους μεγαλους,με ονειρο θερινης νυκτος για καποιες μικροτερες τους επειδη τυγχανει να ειναι συνομιλικοι με τις παραλιγο πεθερες.πετυχαινει σπανια και μονο αν καταλαβουν οτι ο συζηγος θα ειναι υποχειριο τους αλλιως θα ειναι ο αιωνιος υπηρετης και θα πεθανει μαζι με την ελπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ-καθιερωνεται απο φετος στην πλατεια ασπρης βρυσης,το πρωτο σαββατοκυριακο του σεπτεμβρη.με ζωντανη ορχηστρα,προσφορα των εκει επιχειρησεων.και ελπιζουμε οτι καιρου επιτρεποντος θα καθιερωθει για καθε χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οσο ζω ελπιζω,οτι θα βγει νομος που να ισχυει και για τους αγροτες.δηλαδη οταν πεθαινει καποιος την συνταξη του να την παιρνουν τα ανυπαντρα τεκνα,αγορια η κοριτσια.θα λωλοθουμε απο την χαρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΜΠΕΜΠΑΜΠΛΟΜ-μελιτη μελιτη ροκανι καραμελα διαλυσον μελιτη ωραια κα νε λλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΣ-γνωστος φημιζομενος για την αποθηκευμενη εξυπναδα του.χτυπουσε καμπανες εκκλησιας με σκοπο να μαζευτει το χωριο ωστε να ειναι αυτοπτες μαρτυρες σε δικαστικη αποφαση ασφαλιστικων μετρων για γειτονικο αγροτεμαχιο..ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ΑΡΧΗΣΟΥΡΤΟΥΚΙ δηλωσε-γνωστο μαγαζι χρησιμοποιει για κραχτη ευτραφη νεο του χωριου.καλυτερα να βαλει καμμια νεαρη με ελαφρο ντυσιμο να ανοιγει η ορεξη οχι να κλεινει.πως σκεφτονται μερικοι ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ-ευτυχως που περασε απο προεδρος ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΛΕΚΑΣ και πινουμε νερακι,γιατι αντε να το κουβαλαγες με τα γαιδουρια απο κατω την βρυση στις επανω ρουγες.αν και προβλεπετε αυτοι που ειναι σημερα συντομα θα μας φερουν στην εποχη του 1821.ασχημο ξεκινημα εχει γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ΑΡΧΗΣΟΥΡΤΟΥΚΙ απορει-πως ειναι δυνατον καποιος να πινει καμμια 10αρια ουζα με μεζε μεσημεριατικα και μετα να πηγαινει για φαγητο.ΕΛΑ ΝΤΕ.. ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εδω γυρω καποιοι καουμπους οδηγουν αουντι και νομιζουν οτι οδηγουν λαμποργκινι.και η μυτη τους να πεσει κατω δεν σκυβουν να την σηκωσουν.για να το ξεκαβαλληκεψουμε μην μας μπει πουθενα κατα λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. -δυστυχως υπαρχουν καποιοι πονηροι που ζουνε στο εξωτερικο και νομιζουν οτι φερανε την προοδο και τον πολιτισμο στον τοπο μας.εχουν τοσο πολυ εξυγχρονιστει που οχι μονο βριζουν ολο τον κοσμο χωρις εξαιρεση αλλα περιμενουν απο κατι ανθρωπους λιγο χαλαρους οπως τον παπα για παραδειγμα να τους κερναει κανεναν καφε η κανενα τραπεζι.και μπορει και αυτον να τον βριζουν πισω του.ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-επιτελους θα λυθει το χρονιο προβλημα με το παληο λιοτριβι.θα περαση στα χερια του ενος.του ειδικου συγκεκριμενα.αλλα ο τεως προεδρος[οχι ο κοντινος ο αλλος ο μακροβιοτερος]προτεινε να μετατραπει σε ξενοδοχειο.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΙΔΕΟΛΟΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕΙΒ ΠΑΡΤΥ-αμερικανικη ιδεα που ισως γινει πραγματικοτητα στον πλατανο.ο χοντρος με εναν αργιλε στη μεση[επειδη απο αμερικανικες πληροφοριες θεωρειται αθεος]και οι σωγαμπροι ο πολυτεκνος και ο γκαρντ θα χορευουν με κοκκινες κορδελες ανατολικους και ευρωπαικους χορους.ΘΕΑΜΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -IL PASSATO LA FIESTA [ASTA KAI XESTA]εχω διαγνωσει οτι ο import-export ειναι ζουρλος αλλα οχι μεχρι αυτου του σημειου.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ αν οσοι καπνιζουν αργιλε ειναι αθεοι τοτε οσοι ανατιναζονται ειναι μουσουλμανοι.ΑΙΝΣΤΑΙΝ γινεσαι στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -μας βγηκε και σερτικος ο χοντρος στα 70 κατι. εχει ερωτικες αντιζηλιες με τεως κυβερνητη.αν το ξερει αυτο η γυνη και πετρα του σκανδαλου ειναι αλλο παραμυθι.και αν υπακουε και το ποδι στο κοντρολ θα μιλουσαμε για θαυματα.καλα λεει ο λαος.-φυλαξου απο στραβου ραβδι,κι απο κουτσου γ...σι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. -ζηταμε απο μαγαζια και περιμενουμε να μας χορηγησουνε νερομπιστολα για να αρχισουμε να μπουγελωνομαστε.να αναβιωσει και το παραδοσιακο εθυμο, διοτι ξεφευγουμε απο το αγχος και το στρες που μας τυρρανουν και μας κατατρωγουν και ετσι ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.μονο αν μας πανε να ψηφισουμε ωριμαζουμε.ειναι κουραση να μαζευεις καθε νοεμβρη ελιες.θα παιζουμε και κουτσο πλατανα αμαδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. -ο παραπανω απλα [και εδω και αλλου] προσπαθουσε να βρισκει καμμια που να εχει κομποδεμα να τρωει κανενα φραγκακι.δεν κοιταζε ποιοτητα και ετσι μια ζωη ψυχικα και σαβουρες εκανε.οπου τον επερνε δηλαδη.πιο πολλες αποτυχιες θα δει καποιος που θα τα κανει σουμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. BISSNES-κατα αποκλειστικες πληροφοριες συγχωνευονται οι επιχειρησεις αγοραπωλησιας ζωντων ζωων,ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΡΑΣΣΙΑ,και ΘΑΝΑΣΗ ΡΕΜΠΕΛΟΥ.και ετσι δημιουργειται νεα κατασταση στην αγορα -ας ελπισουμε-σε ωφελος των καταναλωτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. australia-συνηθης τοπος διακοπων των εδω κατοικων στις δεκαετιες 50-60 τοτε οσοι δεν πηγαιναν γυαρο,πηγαιναν εκει με ανοιχτο εισητηριο.και σε λιγα χρονια παλι επεστρεψαν σχεδον ολοι στην μητερα πατριδα.δεν καθησαν πολυ λογω της γλωσσας.ηξεραν μονο τη μοσχαρισια και αλλη ηταν δυσκολο να μαθουν.[και αυτη απο την παραβολη του ασωτου την ηξεραν θεωρητικα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. -λογω της ιδιορρυθμου πολιτικοκοινωνικοπνευματικης καταστασης που επικρατει στο νομο,μερικοι κατα λαθος καταφεραν στις κωμοπολεις οπου εργαζονταν να εκλεγουν συμβουλοι.[που ισως στα χωρια τους δεν θα εβγαιναν]με αυτο νομισαν οτι γινανε προεδροι της αμερικης.αποκτεισαν ενα τουπε που κατανταει παρεξηγησημο.και αρχισαν να μην πατανε στη γη και να βρισκονται εν νεφελες λογω ισως και της ελλειψης βαρυτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..οχι κωστα η μομφη δεν ειναι για σενα,και δεν εισαι και απο δω.εσεις τοτε ειχατε γραψει ιστορια σαν παιδια του λαου μαζι με τον πληρωμενο κονδυλοφορο.και παει σοι το βασιλειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. -αρχησουρτουκι κοντινου χωριου σε κατασταση ελαφρας μεθης αποκαλυψε το απορρητο κινητο του τηλεφωνο.το οποιο το νουμερο του ειναι 3 νιαου νιαου 3 γαβ γαβ γαβ 3 τσιου τσιου και2 μηδενικα..μου φαινεται θα αρχιζω να υποστηριζω τους τεμαχισμους απο τα παντρολογηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -οχι βεβαια.ασφαλως και δεν ειχε σχεση ο ξυλουργος ουτε και ειχε ακουστα για τον αρχαιο μυθικο θεο ΠΡΙΑΠΟ.απλα καποια στιγμη τον μιμηθηκε κατα λαθος.ειναι και τα ερεθησματα που μπορει να παιρνει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΣΤΡΙΚΑ ΝΕΦΗ-δεν υπαρχει πιο ρομαντικο πραγμα οταν ο καιρος ειναι ξαστερος να μπαινεις στο χωριο απο το δρομο του καστορειου.να κοιτας ολοισα ψηλα και ευθεια και να βλεπεις τους αστερες,την μεγαλη αρκτο,πιο πανω λιγο δυσκολοτερα την μικρη αρκτο και πιο διπλα τον αρκτουρο[αν εισαι τυχερος].αχ ρε λιακοπουλε να περνουσες και απο εδω.. να δεις νεφελιμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. REFRAIN-ποσο πολυ εχει αλλαξει αυτη η πολη,βαλε την τσαγιερα στη φωτια,η νυχτα ερχεται η μπορα δυναμωνει,κι ολα ειναι χαμενα και προπολεμικα.-τα παιδια μεγαλωσαν και πανε,τι ωρα να ναι και ποιος χτυπα,στους δρομους στρατιωτες τραγουδανε,κλειδωσε την πορτα και στασου στη σκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ-θρησκευτικο πιστευω αδερφης νυμφης του χωριου μας που εχει αποψη επι παντος επιστητου.και σαν χομπυ να σκηβει για να μαζευει αγριολαχανα τα οποια κανει δωρο σε εν χηρεια βρισκομενους συνομιλικους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. o tasos αγροφυλακας.δεν νομιζω ασε που ειναι και μεγαλος αλλα προσληψεις σε αυτον τον κλαδο εχουν σταματισει.τωρα βεβαια ποτε μη λες ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλες οι λεξεις που χρησιμοποιουνται στο χωριο και προδιδουν το τοπικο μας ιδιωμα.αλλα για να ολοκληρωθουμε πνευματικα πρεπει να μαθουμε και λιγο ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. σπουδαζεις τελειωνεις και εχεις ενα χαρτι,οχι απαραιτητα οτι ντε και καλα γνωριζεις και το αντικειμενο.οριζοντες και προοπτικες σαν τους ανεμους νεφελωδεις και τρικυμιωδεις.αν εισαι τυχερη και σε ερωτευθει κανεις και παντρευτητε ψηλοβολευεται το πραγμα.ομως και παλι φανταζει απιθανο.δυσκολα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΓΚΑΒΑΝΙΑ-οικοσητα ζωα παραλλαγη της χαλκομυγας της σαρκοφαγου της κοχλιομυγας και της μουργελας.ζουν στην περιοχη μας ειναι αυτοφυη δηλαδη δεν μας επιβαρυνουν για να τα τρεφουμε.και απο μας χρειαζονται μονο λιγο αιμα.εφαρμοζουν με πιστη το σλογκαν οτι με το αιμα σωζεις μια ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. [επειδη βλεπω οτι εχει πεσει η ορεξη θα βαλω λιγο ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ μηπως και ξυπνησουν τα αιματα.]-Τι παθος ατελειωτο ατελειωτο που ειναι το δικο μου,ολοι να θελουν τη ζωη τη ζωη και εγω το θανατο μου.---απελπιστηκα μανουλα μου να υποφερω κουραστηκα μες στη ζωη το χαρο να γυρευω.---οσο ειναι η νυχτα σκοτεινη σκοτεινη ετσι ειναι κι η καρδια μου,και σαν τη σιγανη βροχη τη βροχη τρεχουν τα δακρυα μου.---θα πα να βρω μια σπηλια μια σπηλια με πετρες και με χωμα,εκει θα αφησω κοκκαλα κοκκαλα ζωη ψυχη και σωμα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. REAL ESTET.απολοτριωνονται η πωλουνται διαφορα κτηματα και σε τιμες ευκαιριας.ο λογος ειναι οτι ανθρωπος της εκκλησιας[κατα τα αλλα]θυμηθηκε οτι στην κατοχη ανθρωπος του χωριου ανταλλαξε σπιτι για 15 οκαδες σταρι.και παρακαλαει να ερθει παλι αυτη η κατασταση να ωφεληθει και αυτος.κατα τα αλλα ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. βεβαια οσες κωλοκυβερνησεις περασαν χωρις εξαιρεση δεν διευθετησαν αυτα τα ζητηματα.με το σκεπτικο οτι αντι να τα παρουν οι κουμουνιστες να τα παρουν οι μαυραγοριτες.βεβαια μεχρι και οι τουρκοι μας προλαβαν και τωρα λενε οτι τα δινουν πισω.μηπως τελικα να εισαι[υποτιθεται]ελευθερος ισως ειναι πιο δαπανηρο και κοστιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. -για να μην αρχισουμε να κανουμε αναλυση τις θεωρειες του μπακουνιν του κροποτκιν του μαρκουζε η του χριστιανισμου.το σιγουρο ειναι ενα οτι ολοι ερχομαστε στον κοσμο γυμνοι τελειως χωρις ΕΝΑ εστω εσωρουχο.και ο κοσμος οι ανθρωποι δηλαδη,οταν εγιναν δεν ειχαν χωριστει σε δικα σου και δικα μου.αργοτερα αρχισαν να σκεφτονται εκ του πονηρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. -μεχρι που φτανει η σκεψη.να βρω τον αλλον να τον πατησω.και ενταξει του πηρες το σπιτι με το σταρι.μπορεις να το κοψεις κομματια να το φας.ΟΧΙ.να το νοικιασεις καπου.θα τους κυνηγας μετα για να το προσεχουν και να σε πληρωνουν στην ωρα τους.να κατοικησεις.θα θελει επισκευη και ολο και κατι θα λειπη.να το μεταπουλησεις.θα σου τα παρει η εφορια.αρα γινεσαι κακος χωρις εστω καποιο ουσιαστικο κερδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ..να το αφησεις στους κληρονομους[παδια η ανηψια]θα σκοτωθουνε και δεν θα μιλανε.γιατι οσα και να παιρνει κανεις παντα θα αισθανεται ριγμενος.ειναι και η φυση στη μεση.πλημμυρες σεισμοι πυρκαγιες.αρα κανεις το αδυνατο δυνατο.το δενεις και το παιρνεις μαζι σου οταν απεβιωσεις και πας οπου πας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ..ασε που ολοι θα σε βριζουν και πεθαμενο.οι μεν γιατι τους το πηρες στην αναγκη και οι δε γιατι δεν τους το αφησες.τωρα αν καποιοι λενε οτι πεθανε θεος σχωρεστον ειναι απλα υποκρισια.και οτι οι πεθαμενοι δεν κρινονται.οταν εισαι καθαρος και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα και κρινεις και κρινεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. καποιοι απο αφελεια ισως το λενε ,οτι μονο ο θεος κρινει.ΝΑΙ αλλα μετα τους ανθρωπους.γιατι αν ολοι οι πεθαμενοι ειναι συγχωρεμενοι,τοτε και εμεις θα πρεπει να αρχισουμε να κανουμε μνημοσυνα και τρισαγια υπερ αναπαυσεως στον χιτλερ στον σταλιν η στον χειροτερο ολων αυτων τον αλη πασα των ιωαννινων.ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή